Suquet de peix de Rose

“Roses supera l’èxit de la Festa Major de l’any passat”

Festa Major de Roses
L'Orquestra Metropol durant el ball de fi de la Festa Major de Roses

La gran quantitat de visitants i participants a les activitats i el cartell del concerts de Barraques fa que la Festa Major superi l’èxit de públic de l’any passat

Festa Major de Roses
L’Orquestra Metropol durant el ball de fi de la Festa Major de Roses

El regidor de Festes de Roses, Juan M. Fernández, Ferdy, ha afirmat que “la Festa Major d’enguany ha superat l’èxit esdevingut l’any passat en quan a participació, si es atenem a la gran quantitat de gent que hi havia a Roses durant els dies de festa, fet que ha provocat que en totes les activitats hi haguessin moltes persones, alguns participant, altres només mirant”.

Consulta popular
Ferdy també s’ha referit a les activitats amb animals que se celebren a la Vila durant la Festa. Activitats on els protagonistes son els bous i els ànecs, i que darrerament generen molta controvèrsia per l’augment de les protestes en contra de la seva celebració provinents de diferents associacions animalistes, “potser arribarà un dia que haurem de fer una consulta per veure si hem de continuar fent el correbous i l’empaitada d’ànecs, però a Roses tractem als animals suficientment bé, i dintre de la llei, per continuar fent-les”.
A falta de la reunió que el departament de Festes ha de mantenir amb les colles de carnaval que han tingut una barraca al recinte firal de l’antic càmping Bahia per veure com els ha anat, Ferdy ha destacat que “la qualitat del cartell de concerts d’enguany ha superat amb escreix, en general, la de l’any passat, en el que s’ha superat durant els dies de concert el nombre de públic que va assistir a les Barraques el 2013”, les quals van aportar cadascuna 515 euros per portar grups musicals per a que a les dues primeres nits, dimarts i dimecres, hi haguessin concerts.
Amb les converses que aquest diari digital ha mantingut amb alguns responsables de les Barraques, aquests han manifestat mostrar-se “satisfets pels guanys obtinguts durant els dies de festa”.

Més qualitat amb menys pressupost

Festa Major de Roses
Les Barraques de Roses van viure un gran afluència de públic durant tots els dies

El regidor de Festes ha manifestat que “la Festa Major d’enguany supera a l’anterior, més que res pel cartell de concert que hem tingut de Barraques. Hem tingut sort i l’hem encertat, podíem haver fallat, però l’hem encertat perquè hem tingut ple cada dia”. Segons Juan M. Fernández, l’any passat les Barraques es van emplenar “a tope” un dia i enguany “hem tingut una nit, amb Mago de Oz, que va superar l’assistència de públic de Mojínos de l’any passat i dos pràcticament a tope, el dia de Amix i Strombers i l’últim amb Alberto del Puerto i Itaca Band, i els altres dies plens amb Hotel Cochambre i Rumba Tramuntana”.

Ferdy ha volgut destacar el fet de confeccionar un cartell de concerts, com els que es van gaudir a Barraques, rebaixant el pressupost respecta a l’any passat, “i la gent del departament de Festes amb el tècnic Jordi Sastre al capdavant ho ha aconseguit negociant, negociant amb els representants o mànagers dels grups”.
Per exemple ha destacat que els barraquers volien portar a Hotel Cochambre, “però de manaven molt”. La mateixa situació “amb un catxé molt alt” que els Mago de Oz, “però van parlar amb els seus representants i els hi vam dir, volem que vingueu a Roses, que és una població de 20.000 habitants, que no és Barcelona, Madrid o Pamplona, i després de moltes trucades i tires i afluixes, hem aconseguit una important rebaixa per poder portar-los”.

Unes negociacions que ha permès a l’Ajuntament rebaixar el pressupost de 143.500 € de l’any passat als 135.000 d’enguany, tenint en compte que els concerts de les Barraques és una de les partides econòmiques més importants, juntament amb la destinada a la logística, és a dir el lloguer de carpes, barraques equipaments de so, entre d’altres.