Suquet de peix de Rose

Roses tala un centenar de pins perquè feien malbé el terra del carrer Oslo de la urbanització del Mas Oliva

Tala de pins al Mas Oliva de Roses
Tala de pins al carrer Oslo de la urbanització Mas OIiva a l'alçada del carrer París

Després de la tala de pins està previst ampliar 1 metre la vorera del carrer Oslo “de punta a punta”

Tala de pins al Mas Oliva de Roses
Tala de pins al carrer Oslo de la urbanització Mas OIiva a l’alçada del carrer París

Dilluns passat es va procedir a la tala i enretirada d’un centenar de pins que hi ha al carrer Oslo a tocar la riera Ginjolers, des del carrer Brussl·les al Londres de la urbanització Mas Oliva. El  motiu “és que les arrels dels arbres fan malbé el terra, aixecant l’asfalt del vial, i cada cert temps es portava a terme reparacions puntuals, i com molts de veïns de la zona, amb tota la raó, ha sol·licitat una solució definitiva, hem optat per talar els pins”, ha manifestat el regidor de Serveis Públics, Juan M. Fernández.
A més, com molt dels pins es trobaven sota una línia elèctrica, Endesa només els podava sota criteris de seguretat de la línia, destrossant les copes dels arbres.

Tot seguit d’aquesta tala de pins, que té un pressupost de 18.755 € i té un termini d’execució d’1 setmana, “està previst ampliar la vorera 1 metre de tot el carrer Oslo, de punta a punta”, ha assenyalat Fernández.

Ampliació de la vorera del vial que significaria la primera fase del projecte previst per a la urbanització, ja que “posteriorment es vol soterrar tots els cables d’electricitat i reasfaltar els carrers del Mas Oliva que ho necessitin”, ha desvetllat el regidor.

No sempre plou a gust de tothom

No a tots els veïns de la zona els agrada al 100%  aquesta tala de pins que està portant a terme l’Ajuntament de Roses la tala de pins. És el cas de l’Enriqueta Martín que afirma que “no em sembla bé que els talin tots, només haurien de talar els malalts, perquè ara el carrer es veu molt trist”, tot i que quan se l’explicar que després es milloraran  ampliaran les voreres va dir que “està bé” la tala, però de seguida va demanar, “si us plau, si després volen plantar altres arbres que no siguin plàtans perquè el meu fill es al·lèrgic”.

Una altra veïna del carrer Oslo va afirmar que la tala de pins provocarà el despreniment de les roques de la riera quan les arrels s’assequin.