Roses també commemora l’Any Pompeu Fabra amb la lectura de fragments de L’Homenot

Roses commemora l'Any Pompeu Fabra

L’actor Jordi Massoni durant la lectura de l'Homenot

La lectura dramatitzada de fragments de l’Homenot que Josep Pla va dedicar a Pompeu Fabra va reunir alumnat dels cursos de català i veïns i veïnes de Roses a Ca l’Anita

Roses commemora l'Any Pompeu Fabra
L’actor Jordi Massoni durant la lectura de l’Homenot

L’actor Jordi Massoni, de Gespa Teatre, va ser l’encarregat d’oferir, el passat dijous, 4 d’octubre, aquesta lectura dramatitzada, posant-se a la pell de l’escriptor Josep Pla a l’hora d’explicar-nos qui va ser Pompeu Fabra i què va representar per a la llengua catalana l’ingent tasca que va portar a terme el Mestre, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions.

“En el nostre temps concretament totes les empreses de caràcter col·lectiu i els homes que s’hi posaren davant tingueren un destí mancat, foren emportats avall per una catàstrofe sense precedents. De l’inenarrable, fabulós naufragi, només queda dempeus una obra i una figura: la figura i l’obra de Pompeu Fabra”, és un extracte d’un del fragments dedicats per Josep Pla a l’enginyer que es van llegir al Centre Cultural de Ca l’Anita de Roses.

Aquest acte s’uneix a la resta d’activitats que es fan enguany arreu del territori per commemorar la figura i l’obra de Pompeu Fabra. Així ho va acordar el Govern de Catalunya a l’agost passat per celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.