Inici Actualitat Roses també es posa al costat de Carme Forcadell i celebra una...

Roses també es posa al costat de Carme Forcadell i celebra una concentració aquest vespre per donar-li el seu suport

La concentració es portarà a terme a les 20 hores d’avui dijous a la plaça Catalunya, davant l’Ajuntament

Demà divendres, 16 de desembre, la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, anirà a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acusada per la Fiscalia de presumptes delictes de desobediència i prevaricació.

Per aquest motiu, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), han convocat una concentració de suport a Forcadell arreu del país per aquest dijous al vespre. Suport al que ha volgut sumar-se també Roses perquè “ens sembla intolerable que per fer la seva feina i deixar votar només una resolució d’una comissió d’estudi la facin anar a declarar, per això li donem el nostre suport com li vam donar en el seu dia a tots els càrrecs electes, des d’Artur Mas quan era el president de la Generalitat, fins al regidor del poble més petit”, ha afirmat el coordinador de Roses per la Independència, Ramon Dachs.

L’acte de Roses consistirà també en una concentració a la plaça Catalunya, davant l’Ajuntament i en la que també hi serà l’alcaldessa Montse Mindan, ja que Roses és “membre de l’Associació de Municipis per la Independència, i en un acord de ple es va decidir que l’Ajuntament donarà suport a tots els actes i activitats que es convoquin, llavors hi serem en representació del consistori”, ha assenyalat Mindan.

Durant la concentració està previst llegir un manifest que ha estat redactat conjuntament per les entitats sobiranistes que han impulsat aquest acció de suport a Carme Forcadell.

Manifest:

Sortim de nou al carrer per a expressar la nostra ferma voluntat i l’insubornable compromís en la defensa de les institucions i dels principis democràtics que les sustenten.

Actuem amb el convenciment de la validesa del principi recollit a la Declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya, aprovat pel Parlament el 23 de gener del 2013, quan proclama queel poble de Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i sobirà̀”.

Denunciem la incapacitat i la manca de voluntat del Govern espanyol per a resoldre democràticament un problema polític. La judicialització de la política ha empobrit i malmès irremeiablement alguns dels fonaments del sistema democràtic.

Expressem el nostre suport a tots els càrrecs electes i institucionals que estan amenaçats per la Fiscalia General i l’Advocacia de l’Estat, en més de 400 expedients judicials, per haver exercit legítimament les funcions de representació́ del poble que les urnes els van conferir.

Utilitzar els tribunals per a impedir el debat polític al Parlament, i criminalitzar els representants del poble que, exercint el mandat rebut a les urnes, faciliten aquest debat, és impropi d’un sistema democràtic, atempta contra el pluralisme polític i, en conseqüència, esdevé inacceptable per a qualsevol demòcrata.

Els qui no han guanyat a les urnes el suport de la majoria no poden imposar el silenci a les nostres institucions amb amenaces d’inhabilitació́ contra els càrrecs electes i institucionals. Les pressions per a limitar l’acció́ dels nostres representants són també́ l’intent de silenciar tot un poble. Per això considerem que si la presidenta Forcadell acaba sent jutjada, amb ella s’estarà̀ jutjant tot un poble.

Com a demòcrates exigim als governants de l’Estat espanyol que deixin de comprometre els tribunals en una tasca que, en democràcia, els és impròpia. Els instem a abandonar per sempre més la judicialització de la vida política. Els convidem a respectar i a participar en el debat que es deriva de la voluntat del poble de Catalunya, expressada en reiterades ocasions, legítimament i democràticament, als carrers i a les urnes.

Manifestem la convicció́ que el referèndum és la solució́ de més alt consens en els sistemes democràtics avançats, per a acordar les grans decisions de futur.

El diàleg ha estat sempre la nostra bandera i ara no l’abandonarem. Davant els qui avui gesticulen amb el diàleg però̀ mantenen la judicialització com a única concreció́ de la seva acció́ política, nosaltres, els demòcrates, creiem en el diàleg d’acord amb les majories que neixen de les urnes i que configuren, donen sentit i legitimen el Parlament i els plens municipals.

Ens comprometem a defensar amb coratge la democràcia, les nostres institucions i els nostres representants. No defallirem en aquesta defensa.

No a la judicialització de la política!

Sí a la defensa de la democràcia, de les institucions i dels representants legítims del poble!

Tots amb Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya!

Exit mobile version