A Roses també es practica l’escalada

Rocòdrom Happy Rock
En Nil Gurt, d'esquena, i l'Ivan Terricabras ensenyant l'esport de l'escalada a la mainada de Roses

Un rocòdrom estarà fins divendres a la plaça Catalunya de Roses per practicar l’esport de l’escalada

Rocòdrom Happy Rock
En Nil Gurt, d’esquenes, i l’Ivan Terricabras ensenyant l’esport de l’escalada a la mainada de Roses

Roses és una Vila coneguda per moltíssimes coses, la seva gastronomia, el seu patrimoni històric, el seu patrimoni natural o per les seva platges. Però, en canvi, no passa per ser un lloc ideal per practicar l’esport de l’escalada. Fins ara, ja que el departament d’Esports de l’Ajuntament està portant a terme una prova pilot, que consisteix en saber si a Roses hi ha afició a practicar l’escalada. El motiu “és que volem instal·lar un rocòdrom, però abans volem saber si s’utilitzarà, perquè posar-ho perquè després ningú l’utilitzi és el que no farem”, ha explicat el regidor d’Esports, Juan M. Fernández.

I el lloc escollit per realitzar aquesta prova pilot ha estat la plaça Catalunya, on l’empresa ‘Happy Rocks’, de dos joves estudiants de Ciències de l’Activitat Física de la Universitat de Vic, l’Ivan Terricabras i en Nil Gurt han instal·lat el seu rocòdrom. Dos joves titulats que tenen com a objectiu difondre l’escalada per arreu Catalunya “un esport minoritari que a nosaltres ens agrada molt i que volem que nens i nenes d’arreu gaudeixen d’ell”, ha afirmat en Nil.

Fa dos mesos que van encetar la seva aventura empresarial i “ara l’Ajuntament de Roses ens ha contractat”, ha assenyalat Terricabras. Un contracte pel qual el consistori no ha de pagar res, ja que “ens cedeix l’espai i nosaltres cobrem l’utilització del rocòdrom a 3 euros”.

Un preu molt raonable atenen la gran quantitat de nens i nenes que hi havia fent escalada al ‘Happy Rocks’. Nens i nenes que van ser assessorats, en tot moment per en Nil i l’Ivan, sobre la millor manera de practicar aquest esport, consells molt a tenir en compte, com per exemple, “sempre hem de tenir tres punts de recolzament amb la paret, és a dir, si em deixo un mà he de tenir l’altra i els dos peus a la paret, o també hem d’intentar tenir el cos el més pegat possible a la paret, o els braços els hem de tenir els més estirats possible per a que circuli la sang, ja que estem fent molta força amb ells”, van explicar en Nil i l’Ivan.

Assenyalar que el rocòdrom romandrà a la plaça Catalunya de Roses fins aquest divendres, 5 de juliol.