Roses també viu el seu ‘superdissabte’ amb la participació de convergents d’11 municipis de l’Alt Empordà

Superdissabte de CDC a Roses

Un militant de CDC votant a la seu de Convergència a Roses

En aquest ‘superdissabte’ de CDC, els convergents van poder votar en unes Primàries per primer cop en la seva història i decidir sobre el futur del partit 

Superdissabte de CDC a Roses
Un militant de CDC votant a la seu de Convergència a Roses

A Roses hi havia una de les 197 meses electorals que havia disposat Convergència Democràtica de Catalunya per celebrar el seu ‘superdissabte’, anomenat així perquè els militants i simpatitzants convergents estaven convidats, per una banda, a votar per si volien una renovació del partit, o bé si preferien la creació d’un de nou. I per l’altra, es tractava d’unes primàries inèdites, on s’havia de decidir el cap de llista per a les properes eleccions del 26 de juny.

I la seu de Convergència de Roses va acollir aquesta jornada del partit democristià on militants i simpatitzants de Cadaqués, Port de la Selva, Selva de Mar, Llançà, Garriguella, Vilajuïga, Pedret i Marzà, Pau, Palau-saverdera i la pròpia Roses van anar a votar.

En total, va ser “més d’un 60 % de la militància va participar, una xifra molt elevada tenint en compte el desplaçament que s’havia de fer des de les diferents poblacions per venir a votar”, va assenyalar el president de Convergència a Roses, Carles Pàramo.

Crear un nou partit

Unes votacions que van donar com a resultat, després d’escrutats els 8.059 vots dels 15.019 possibles, que els militants (el vot del simpatitzant no era vinculant) volen la creació d’un nou partit. Una opció que va obtenir el 76,05%  dels vots, “que vol dir que els militants volen un projecte nou, i és molt important que la nova direcció no se senti lligada en el passat, tot i que continuarem, sota el meu criteri, mantenint la paraula convergència, que té una història i un balanç molt positiu allà on ha governat”, va dir Pàramo.

“És una satisfacció com amic que Francesc Homs torni a ser candidat al Congrés”

En aquest ‘superdissabte’, Convergència va portar a terme unes eleccions inèdites a la seva història, unes primàries per escollir el candidat del partit als comicis generals del 26 de juny, que va donar com a guanyador a Francesc Homs per un 77% dels vots, en detriment de Sílvia Requena, que va rebre el suport dels 20,29% dels militants. “Francesc Homs és una persona molt vinculada a Roses i és una amic de fa molt anys, i per això m’omple de satisfacció que sigui el nostre candidat al Congrés”, va afirmar el president de Convergència a Roses.