Roses tanca l’envelat de la plaça Frederic Rahola

Envelat de la plaça Frederic Rahola

Els operaris de la Brigada Municipal van començar a tancar aquest passat dilluns l'envelat de la plaça Frederic Rahola

L’Ajuntament de Roses estudia la viabilitat que l’envelat de la plaça Frederic Rahola es tanqui i obri de manera automatitzada

Cada any, al voltant de tres setmanes del mes de novembre, la Brigada Municipal destina a uns 7 operaris per tancar l’envelat de la plaça Frederic Rahola.
El motiu, que és un espai on durant l’hivern és molt utilitzat per les entitats de Roses per tal de celebrar quelcom tipus d’esdeveniment.
Sense anar més lluny, els primers en utilitzar l’envelat serà l’A.E. Roses per fer les quines de Nadal, i per això la Brigada Municipal va començar a tacar l’envelat aquest passat dilluns, per a que estigui operatiu a data 1 de desembre, coincidint amb les primeres quines.

Un cop tancada, l’envelat de la plaça Frederic Rahola, estarà tancat fins a principis del mes de maig, que és quan començarà el desmuntatge que es portarà a terme en 2 fases.

A la primera, es quedarà parcialment oberta fins a mitjans de maig, temps en que s’aprofita per celebrar la Cantarella de Roses. I la última setmana de maig s’acabarà d’obrir totalment.

Obrir i tancar automàticament
Per tancar l’envelat cada any “es necessita un temps de 20 dies, uns 7 treballadors de la Brigada Municipal  i el lloguer de la maquinaria necessària, que tot plegat puja a uns 4.000 euros”, ha afirmat el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan Manuel Fernández.

I per tal de fer un estalvi de recursos personals i econòmics en tancar i obrir l’envelat any rere any, el regidor ha desvetllat que “l’Ajuntament està mirant la possibilitat de poder fer-ho automàticament, per això volem demanar un pressupost per veure la viabilitat que l’envelat es tanqui i obri de manera automatitzada”.