Mes de paraules

Roses té el privilegi de tenir una entitat com la Fundació contra el Càncer

Concert benèfic de Nadal de la Fundació Roses contra el Càncer
'Nadal a ritme de Swing' va ser l'espectacle benèfic organitzar per la Fundació Roses contra el Càncer per aquest Nadal

El teatre de Roses va acollir un magnífic concert benèfic de Nadal de la Fundació en ajuda a la investigació i recerca oncològica

Concert benèfic Fundació Roses contra el Càncer
‘Nadal a ritme de Swing’ va ser l’espectacle benèfic organitzar per la Fundació Roses contra el Càncer per aquest Nadal

“Em sento un privilegiat d’estar envoltat de gent com l’aquí de Roses, altruista i que es preocupi per aquest mal, què és el càncer, i que pateix més gent de la que pensem i que consumeix molt més recursos econòmics dels que disposem. És d’agrair i anima, després que veus que hi ha persones que s’embutxaquen els diners dels altres, que també passi a la inversa, que la gent doni els seus diners per ajudar als demés”, així va començar el seu parlament el Dr. Bernardo Queralt, oncòleg del Servei d’Oncologia de l’ICO de Girona ubicat a l’hospital Trueta, després que el donés la paraula la presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer, Pilar Serra, abans del concert benèfic de Nadal que l’entitat organitza cada any al teatre de Roses.

Queralt va ser ahir dalt de l’escenari de la sala teatral perquè com especialista en tumors digestius, concretament en el càncer colon-rectal, serà el responsable, juntament amb el Dr. Javier Menéndez, del projecte “Fenotip de les mutacions NRAS en el càncer colorrectal: caracterització clínico-molecular i cerca de noves teràpies. Sé què és un nom tècnic i enrevessat”, va dir l’oncòleg, per explicar que amb els diners que els dóna la Fundació Roses contra el Càncer “el que volem investigar és quin són els trets característics que fan que davant dels tumors del colon i recte que poden ser molt similars, del mateix tamany i del mateix grau d’extensió, els pacients de la mateixa edat tenen una evolució i un pronòstic diametralment oposats. Tot depèn de les cèl•lules tumorals que fan que uns pacients responguin a un medicament ideal i que es puguin fins i tot curar i que d’altres siguin resistents, seguint una evolució, malauradament, fatal. I volen investigar per d’aquí al temps més breu possible aconseguir que la medicació sigui favorable a tothom”.

Aquest projecte d’investigació es finança gràcies a la beca bianual de 20.000 euros, 10.000 enguany i la resta l’any vinent subvencionada gràcies, en part, a la recaptació dels concerts d’ahir diumenge i del que se celebrarà el proper 2015.

La Fundació Roses contra el Càncer és un exemple contra la lluita de la malaltia

Concert benèfic de Nadal de la Fundació Roses contra el Càncer
El Teatre Municipal de Roses es va omplir per assistir al concert benèfic de Nadal de la Fundació Roses contra el Càncer

El Doctor Queralt va reconèixer que “sí que és habitual rebre diners per a la investigació i recerca del càncer, però de la quantitat i envergadura que ho fa la Fundació Roses contra el Càncer hi ha molt poques, la veritat, per la qual cosa em sento molt honrat”.

La presidenta de la Fundació va destacar que gràcies a la generositat dels rosincs es possible tenir en marxa els “projectes d’atenció psicosocial, d’allotjament signat un conveni amb l’hotel de Girona, els tallers de meditació, confecció de mandales, de manualitats amb la confecció de collars i polseres, entre molts d’altres”.
L’oncòleg de l’ICO de Girona, el doctor Joan Brunet, va destacar als assistents la seva “solidaritat perquè millorem l’atenció dels nostres projectes de recerca de diferents tumors durant els darrers anys i la vostra ajuda en la investigació contra la malaltia”.

L’alcaldessa, Montse Mindan, va cloure els parlaments significant que “la Fundació té sentit des de fa 12 anys no només en ajudar als malalts i familiars, sinó creixent per brindar la seva ajuda econòmica a la investigació i recerca de la malaltia”.

Dotze anys de concerts benèfics contra el Càncer

El concert celebrat al teatre de Roses, que ahir va arribar al seu dotzè aniversari, presentat per Pilar Serra, va ser un ‘Nadal a ritme de Swing’, un ensemble del cor Zongora i de veus blanques del Vendrell, amb els solistes Gemma Brié i Erwing Seerutton , i els músics Dani Garcia, Oriol Romaní i David Parras, els ballarins Sonia Ortega i Hèctor Artal sota la direcció de Montse Menessis, amb un Ignasi Tomàs memorable al final del concert amb la recitació de ‘El noi de la mare’.

Un espectacle, en definitiva, magnífic, que van poder gaudir les 400 persones que van omplir el teatre.