Programa Reallotgem

Roses té un projecte per acabar amb els manters, o si més no, minimitzar la problemàtica del top manta

Així ho va afirmar la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Simarro, en el ple ordinari de l’Ajuntament de Roses, celebrat aquest passat dilluns, responen a l’empresari turístic de Santa Margarida, Ricardo Moraes, el qual va portar 3.000 signatures de suport per a l’eliminació del top manta

“Anys enrere, entre els mesos de juliol i agost, s’han decomissat uns 2.800 quilos de material, aquest any el nou Govern hem duplicat aquesta quantitat en un operatiu conjunt entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. A més, en una altra actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, s’han decomissat uns 5.000 articles del top manta en diferents establiments de Roses, articles que actualment estan precintats en els establiments. És veritat que tenim un problema, i l’Ajuntament ha de treballar, però el poble també ha d’ajudar molt, perquè els primers que fiquem la pota són els que comprem al top manta. D’un dia per l’altre no s’arreglarà el problema, s’arreglarà amb el projecte de futur que tenim tot l’equip de Govern, que volem un passeig per passejar i digne de visitar-lo, no volem un passeig en Roses ple de manters i de mantes. És un projecte que ara per ara no es pot fer públic, però el nostre gran objectiu és acabar amb els manters o minimitzar aquest problema que tenim a Roses” va afirmar la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Simarro, en el ple ordinari d’aquest mes d’agost, en resposta a la intervenció del ciutadà i empresari turístic de Santa Margarida, Ricardo Moraes, que un cop acabat de llegir el text (reproduït a sota) que s’havia preparat, va assenyalar que la “pregunta és fàcil, m’agradaria saber de què manera i quan acabarem amb això -amb el top manta-, ja que portem 15, 18 anys amb el problema i estem afectats tots, no només els comerciants de Santa Margarida”.

Després de la modificació del ROM, el Reglament Orgànic Municipal, de l’Ajuntament de Roses l’any 2017, entitats i ciutadans, que ho sol·liciten mitjançant una instància, poden intervenir des del març de 2018 als plens municipals. I això és el que va tornar a succeir a la sessió plenària celebrada aquest passat dilluns.

Així, després de l’últim punt del ple ordinari (Precs i preguntes) va ser quan va intervenir Ricardo Moraes, el qual primerament va lamentar no poder intervenir com a portaveu de l’Associació de Comerciants de Santa Margarida, sinó a títol personal. Situació que es podrà corregir en un futur “quan es faci el tràmit d’inscripció a l’Ajuntament de l’associació, ja que sinó està registrada, tot i que estigui constituïda, no consta com una entitat de Roses i per això no pot intervenir com a portaveu d’una entitat que no existeix per a l’Ajuntament i per això tampoc no hi ha cap tècnic o treballador del consistori que els hi negui res”, va explicar-li l’alcalde Josep Maria Martínez.

Intervenció de Ricardo Moraes, empresari turístic de Santa Margarida, transcrita en castellà, tal i com es va expressar:

Top manta a Roses
Ricardo Moraes durant la seva intervenció al ple de l’Ajuntament de Roses

Después de 4 años de ausencia me presento hoy a pesar de los técnicos del ayuntamiento que intenten con el libro en la mano que nuestra asociación no se presente ante este pleno, estamos se podría decir en situación ilegal, como los manteros que ocupan el Paseo marítimo, hoy traigo las firmas de casi 3.000 vecinos que prestan su descontento  por la inacción de la administración  durante más de 15 años, os recuerdo que este ayuntamiento logro eliminar a un grupo de windsurfistas por el motivo según ellos de conflictivos con 350 firmas de los vecinos, espero que estas 3000 firmas sean suficientes para que se elimine la venta ilegal del paseo marítimo.

Ya sabemos las respuestas de este ayuntamiento, hemos actuado y hemos incautado miles de piezas y así cada año, ya está demostrado que el día que se les incautan material falsificado esa misma noche siguen vendiendo así que el resultado a nuestros ojos es cero, más de 500 manteros se han hecho dueños del paseo marítimo, infringiendo una decena de leyes y no pasa nada, venta ilegal, venta de falsificaciones, niños vendiendo, vecinos de Roses vendiendo, turistas vendiendo y por qué? Se corre la voz entre ellos que al que llegue al paseo marítimo de santa Margarita es intocable, inmune, que durante 8 semanas barra libre para todo incluso la venta de la droga que también se distribuye a destajo en las paradas

Gracias a la imagen que damos atraemos el turista mantero y desplazamos al turista que quiere su tranquilidad y poder disfrutar de los encantos de nuestra bahía.

Los empresarios de Santa Margarita piden que se actúe, ya no hay excusas, somos los únicos de toda la costa con esta situación a gran escala en venta ilegal, si hay que hacer números nosotros se los podemos dar, una buena manta llega hacer 2000€ al día, hay entre 80 y cien que lo logran, hace unos días intentaron comprar un garaje al lado de la playa, logramos que los propietarios no aprueben la venta, ya están habitando en muchos apartamentos que están tocando el paseo marítimo, pagan hasta 10.000€ para una temporada de 2 meses.

Sabéis en donde hacen sus necesidades los 500 manteros? A lo largo de toda la playa, cada noche cientos de personas orinan en la arena y durante el día depende de como viene el viento llega el tufo de orina humana.

Tenemos clientes de buen nivel económico que les gustaría vivir en Roses pero no así con este espectáculo diario , vergonzoso, descontrolado, con falta de seguridad, si falta de seguridad, porque los que están seguros son ellos, nadie les toca se sienten seguros, somos nosotros los que padecemos a diario el agravio, ellos saben que en Roses no hay quien se les enfrente, no hay autoridad en el paseo marítimo y ellos lo saben.

Es una pena que a muchos regidores le moleste más mi presencia que 500 manteros, sabemos que la tolerancia cero la saben aplicar, en este caso a los legales, esperamos que esta situación se termine, es la única manera que el pueblo de Roses pueda avanzar en calidad turística.