Suquet de peix de Rose

“Roses té una de les taxes de població més altes del país de caure en la pobresa, i cal que l’afrontem directament”

ERC-Ara Roses
Els membres de la llista d’ERC-Ara Roses que van presentar els eixos de les seves propostes socials

ERC-Ara Roses presenta les seves propostes socials a implementar i anuncia la incorporació d’Emili Salellas a la candidatura

ERC-Ara Roses
Els membres de la llista d’ERC-Ara Roses que van presentar els eixos de les seves propostes socials

ERC-Ara Roses continua en la seva cursa electoral, tot i que encara no estem en campanya i que s’han de celebrar abans unes eleccions generals, de cares als comicis locals.

Des de fa unes setmanes venen presentant el seu projecte dividit en diferents Àrees, i aquest passat dilluns ho va fer pel que fa als eixos de les seves propostes socials, que engloba el temes d’Acció Social, Nova Ciutadania, Ciutat Inclusiva i Amable, Feminisme i Ciutat Educadora. Un acte en el que van intervenir Olga Sherry, Fany Poza, l’actual regidor Gerard Teixidor i el candidat Joan Plana.

El cap de llista va destacar que “Roses, com a municipi amb una sèrie de peculiaritats en molts àmbits, és especialment necessari desenvolupar polítiques socials”, fent referència a tres aspectes que, segons Joan Plana, “ens identifica com a Vila, el primer és la renda familiar disponible baixa que tenim, que vol dir que la nostra població té pocs ingressos, amb una de les taxes de població en risc de caure en pobresa més alta de tot el país, que reflecteix  una realitat dura per a molts vilatans que requereix que l’afrontem directament”.

El segon aspecte que cal afrontar i “que necessita ser ben gestionat”, segons el candidat d’ERC-Ara Roses, “és el fet que el municipi té actualment més població nascuda fora de Catalunya que no pas catalans, i això ho hem saber veure com a una riquesa”. 

I el tercer aspecte és “lluitar per la plena i efectiva igualtat entre homes i dones, i que necessita de la implicació i l’esforç d’absolutament tothom per estar al costat de la revolució feminista i acabar amb el masclisme que encara està present en molts àmbits de la nostra societat”.

En aquest sentit, al responsable de l’Àrea de la Dona de la candidatura republicana, Fany Poza, va  manifestar que “manifestem el nostre compromís d’actuar transversalment des de totes les àrees per treballar per a la igualtat real entre homes i dones per combatre el masclisme”, destacant que “la lluita feminista és una de les lluites compartides de la societat republicana”.

Per la seva banda, Gerard Teixidó, va afirmar pel que fa a l’Acció Social i l’Educació “s’ha de treballar d’una manera transversal per a que es vagi fent una tasca el màxim d’àmplia possible”. I d’aquesta transversalitat va destacar que una de les idees que han defensat durant els darrers quatre anys “i que per a les properes eleccions tornem a remarcar és el concepte de Ciutat Educadora, i per això hem de treballar de forma transversal per orientar tota la xarxa local d’agents educatius a l’entorn d’una concepció de Roses com un gran espai urbà educador de forma integral i plural”.   

Emili Salellas tancarà la llista d’ERC-Ara Roses

ERC-Ara Roses
L’alcaldable d’ERC-Ara Roses, Joan Plana, amb el nou membre de la candidatura, Emili Salellas

I ahir ERC-Ara Roses va fer públic la incorporació del roscinc Emili Salellas a la candidatura republicana per a les eleccions municipals del mes de maig.

Una incorporació que els republicans han ofert a Salellas “perquè en primer lloc, representa tot una trajectòria d’implicació amb la ciutat i les entitats. Són molts anys de treball desinteressat, que ens ha semblat un molt bon exemple del que ha de ser la nostra candidatura”, ha manifestat l’alcaldable Joan Plana, per afegir en segon lloc, “i sobretot, hem volgut que se sumés al nostre projecte perquè l’Emili es va fer militant l’any 2011, justament en el pitjor moment d’Esquerra. Justament, perquè quan més feia falta, va ser una de les persones que va fer un pas endavant, i també per això, hem volgut fer-li aquest reconeixement”.

Emili Salellas

Emili Salellas, nascut a Roses l’any 1945, és constructor jubilat i té una llarga trajectòria en el teixit associatiu de la vila. Entre altres coses, ha estat vicepresident del club de futbol Associació Esportiva Roses i també ha format part en diferents etapes de la junta de la Societat Unió Fraternal (SUF).

Salellas es va fer militant d’ERC l’any 2011, en un dels moments més complicats de la formació, i des de llavors ha estat implicat en l’activitat de la Secció Local i ja havia format part de les llistes del 2011 i del 2015. Ara, els republicans volen reconèixer la seva trajectòria social i política amb aquesta posició honorífica a la candidatura del 2019.