Ets de Roses, tens menys de 30 anys, no estudies ni treballes i t’agradaria accedir al món laboral?

Garantia Juvenil

Roses ofereix un curs d’Atenció al Client i Comandes més un Certificat de Carretons

Garantia JuvenilL’Ajuntament de Roses ofereix als joves de la Vila una oportunitat de fomar-se per tal d’accedir al món laboral.
I el mitjà per tenir la possibilitat de tenir una feina és el nou curs que ofereix l’Àrea de Promoció Econòmica. Un curs d’Atenció al client i Recepció de Comandes més l’obtenció d’un Certificat de Carretons.

Aquesta nova formació “dona la possibilitat als joves d’entrar en el mercat laboral fora de l’àmbit de la restauració i d’altres més habituals en una població dedicada al turisme”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, remarcant que “és una nova formació que s’engloba dins el pla estratègic de l’Alt Empordà envers formar joves en feines de caire logístic”.

El curs, que s’impartirà del 7 de març al 26 d’abril i està divididt en dos mòduls.
El primer, que consta de 65 hores i s’impartirà del 7 al 23 de març, és el de la Formació Troncal, dissenyada per donar resposta a una formació bàsica i necessària. Independentment de l’experiència laboral i els estudis previs dels joves, s’ofereix formació en Ocupabilitat i habilitats socials on el jovent aprendrà un seguit d’eines que el permetran apropar-se a les empreses amb confiança i desenvolupar-te adequadament al lloc de treball.

I el segon mòdul és el de la Formació Específica, de 90 hores de durada a fer entre el 3 i el 26 d’abril. En aquí s’impartirà el curs d’Atenció al client i comandes i carretons per a prendre a realitzar operacions auxiliars de comercialització, emmagatzematge de productes i mercaderies, així com les operacions de tractament de dades relacionat, seguint protocols establerts, criteri comercial i d’imatge, operant amb la qualitat indicada, observant les normes de prevenció de riscos laborals i protecció mediambiental corresponents.

A més, aquest mòdul està composat de diferents continguts com ara el d’Assessorament en el punt de venda o la Conformació de comandes de mercaderies i productes, entre d’altres.

Quina sortida laboral hi ha després de fer el curs?

Les ocupacions i llocs de treball més rellevants un cop s’hagi acabat el curs poden ser d’Auxiliar de dependent de comerç, d’animació al punt de venda, Auxiliar de venda,  de promoció de vendes, Reposador, Preparador de comandes. Auxiliar de recepció i expedició. Auxiliar d’informació en establiments comercials i/o Repartidor de proximitat.

Requisits per poder fer el curs

El principal requisit que es demana per poder realitzat aquest curs és el d’estar inscrit al Programa Garantia Juvenil, per la qual cosa els candidats han de tenir entre 16 i 29 anys i han d’estar a la recerca de feina i no participar en cap acció formativa ni educativa, així com tampoc haver cursat cap curs del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) de Garantia Juvenil.

Inscripcions limitades

Els joves interessats a realitzar aquest curs hauran de formalitzar la inscripció al SAC (Servei d’Atenció al Ciutadà) de l’Ajuntament de Roses; o bé fer-ho via internet a inscripcions.roses.cat.
La data límit és el 28 de febrer i només s’ofereixen 15 places.

Un cop inscrit hi ha procés de selecció, mitjançant una entrevista personal, entre els candidats.

El curs d’Atenció al Client i Comandes més el Certificat de Carretons es farà al CAR jove.