Roses tindrà una Federació d’Empresaris

Jornada de Comerç i Turisme de Roses

Miquel Gotanegra durant la seva intervenció a la Jornada de Comerç i Turisme de Roses

El president de l’Estació Nàutica, Miquel Gotanegra, ha anunciat la creació d’una Federació d’Empresaris de Roses durant la celebració de la Jornada de Comerç i Turisme

Jornada de Comerç i Turisme de Roses
Miquel Gotanegra durant la seva intervenció a la Jornada de Comerç i Turisme de Roses

A Roses hi ha diferents associacions o entitats que treballen en l’àmbit empresarial, com és la Confraria de Pescadors, Roses Comerç, l’Estació Nàutica i l’Associació de Comerciants del Mercat Cobert. Algunes d’aquests entitats amb un trajectòria de gairebé un segle, i d’altres treballant pel teixit empresarial i turístic de la Vila des dels darrers anys.

Unes entitats que han col·laborat entre i de manera conjunta en diferents iniciatives, com és el cas de l’Estació Nàutica amb la Confraria de Pescadors en el projecte de la Pesca Turisme, i Roses Comerç amb el Mercat Municipal durant la darrera campanya de Nadal.

I ara, “la intenció és continuar col·laborant amb la creació d’un ens aglutini a tots”, ha afirmat el president de l’Estació Nàutica de Roses, Miquel Gotanegra, durant la Jornada de Comerç i Turisme que s’ha celebrat aquest matí al Teatre Municipal de Roses.

Aquest ens, “que està en fase d’estudi perquè cada associació té les seves assemblees, tot i que les seves Juntes han decidit tirar endavant aquest projecte”, ha assegurat Gotanegra, es tractaria d’una Federació d’Empresaris de Roses per treballar envers el turisme i desenvolupament econòmic. “Totes les associacions han de continuar fent cadascuna la seva feina”, ha subratllat el president de l’Estació Nàutica, “però coincidim en crear aquest fòrum de col·laboració perquè treballar per la promoció i l’economia del poble és una acció transversal on tots els agents hem de col·laborar per anar molt més lluny”, ha assenyalat.

Miquel Gotanegra ha posat com a exemple fer una campanya sobre el peix de Roses “és molt important la implicació dels sector comercial, del sector de la restauració i del sector de la pesca, qui és el que té la matèria primera”.

La Federació d’Empresaris de Roses encara no té data per a que esdevingui una realitat, ja que “han de donar el vistiplau la totalitat de les diferents entitats per constituir-la formalment treballant la seva forma jurídica i els diferent processos que s’han de seguir per crear una Federació”, ha conclòs Miquel Gotanegra.