Inici Actualitat Roses tindrà focs artificials per primera vegada a la seva historia per...

Roses tindrà focs artificials per primera vegada a la seva historia per la Nit de Cap d’Any

Moment en que el general manager de Pirotècnia Igual donava les explicacions per la manca de focs artificials per la revetlla de Sant Joan a Roses

L’empresa Pirotècnia Igual, després d’auto inculpar-se pels fallits focs de la revetlla de Sant Joan, dispararà un castell de focs per Cap d’Any

Admetre que s’ha fallat poca gent ho reconeix. Sempre, o gairebé sempre, la culpa ve de factors aliens a nosaltres o bé de terceres persones, però nosaltres, el 99’90 % de les vegades, no tenim res a retreure’ns.
No ha estat el cas, però, de l’empresa Pirotècnia Igual, que havia de disparar el castell de focs per la revetlla de Sant Joan. El seu general manager, Patxi Igual, ha estat present avui a la sala d’actes de l’Ajuntament de Roses per, primer, demanar disculpes a tota la ciutadania, expressant “el meu més sentit malestar perquè en 25 anys el que ens va passar durant la revetlla de Sant Joan a Roses és una circumstància que només ens va passar un cop a Igualada per culpa d’una pedregada que ens va fer malbé tot l’equip”. I segon, va explicar el que va passar “és que no vam preveure, culpa nostre, que l’aigua ens arribaria als diferents mòduls de petards instal·lats. Si s’hagués mullat amb aigua dolça no hagués passat res, però el sodi que porta l’aigua del mar va fer de conductor generant nombrosos curtcircuits per tot arreu, i a l’hora de disparar els focs no va respondre el sistema”, remarcant Igual que “va ser una falta de previsió nostra, perquè si ho haguéssim previst, en lloc d’instal·lar l’equip digital haguéssim posat l’analògic i els focs s’haguessin celebrat”.  
El general manager de
Pirotècnia Igual ha finalitzat la seva intervenció reiterant “les meves disculpes perquè ha estat tot molt desagradable per tothom”, per assegurar a la vegada que “no tornarà a passar mai més perquè tenim solucions i si l’Ajuntament de Roses es torna a donar confiança la gent veurà un espectacle en condicions”.

Aquestes declaracions les ha fet Patxi Igual en una compareixença de premsa acompanyat de l’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez. Plana, a l’igual que el gerent de l’empresa d’artificiers, també ha volgut tornar a “demanar disculpes a totes les persones que no van poder gaudir dels focs artificials”, desvetllant que “el castell de focs que no es va celebrar durant la revetlla de Sant Joan els traslladarem a la nit de Cap d’any, ja que el contracte que tenim amb l’empresa Pirotècnia Igual és de dos castells a l’any, un per Sant Joan i l’altre per la Festa Major”.

En aquest sentit, el regidor de Cultura i Festes ha assenyalat que “el castell de foc es farà després de les campanades en una nit tant significativa i especial com és la Nit de Cap d’Any. Un castell de foc que anirà acompanyat d’una gran festa amb la qual ja ens hem posat a treballar”, ha finalitzat Ibáñez sense voler desvetllar cap aspecte de la festa.

Exit mobile version