Roses torna a homenatjar al Mosso d’Esquadra Santos Santamaria

Homenatga al Mosso d'Esquadra Santos Santamaria

El pare i el germà de Santos Santamaria en el moment de fer l'ofrena floral al monòlit que hi ha en el seu record

Un centenars de persones recorden al Mosso d’Esquadra assassinat per ETA ara fa 17 anys

Homenatga al Mosso d'Esquadra Santos Santamaria
El pare i el germà de Santos Santamaria en el moment de fer l’ofrena floral al monòlit que hi ha en el seu record

Ahir, 17 anys després la banda terrorista fes esclatar un cotxe bomba carregat amb 50 quilos d’explosius que va acabar amb la vida del Mosso d’Esquadra Santos Santamaria Avendaño, Roses el va tornar a recordar, a homenatjar.
Un homenatge portat a terme per l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes i en el que van participar un centenar de persones, entre les que hi havia els  comandaments de la Policia de Catalunya, de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil, de l’Exèrcit, del Cos de Bombers i de la Policia Local de Roses; el subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez Bustamante, diputats del PSC i Cs al Parlament de Catalunya i les autoritats locals encapçalats per l’alcaldessa Montse Mindan.

L’acte es va iniciar a les 11 hores amb un ofici solemne a l’església de Santa Maria, per tot seguit anar a on es va produir l’atemptat. En allà, Jose Vargas, president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes, va oficiar els parlaments afirmant que “cada 17 de març ens reunim en aquí per testimoniar-li el nostre carinyo i el nostre record, perquè va donar la seva vida per tots nosaltres, per tota la ciutadania”.

Tot seguit, Josep Milán, comissari cap de la Regió Policial de Girona dels Mossos d’Esquadra, va assenyalar que “aquest acte és un record a un servidor públic, que va donar la seva vida per defensar i lluitar per la seguretat de les persones”, recordant tot seguit les víctimes de l’atemptat terrorista de Barcelona i Cambrils al 17 d’agost de l’any passat, i que ahir feia tot just 7 mesos que es va produir.

El pare de Santos Santamaria, va assegurar que “amb aquest acte recordem una salvatjada com és posar una bomba per produir una massacre, que gràcies als policies no es va produir; recordem a un Mosso d’Esquadra, el meu fill, un policia per vocació, de servei a la ciutadania. I us dic que estic convençut que Santos va morir fent el que volia fer, el que l’agradava, ser Policia, per això vull que sapigueu un detall íntim, que Santos va ser enterrat amb el seu uniforme de Mosso d’Esquadra, perquè sempre va  estar molt orgullós de ser el que era, Policia”.

L’acte va finalitzar amb la ja tradicionals ofrena de flors al monòlit que hi ha en el seu record a prop d’on va esclatar el cotxe bomba. Ofrena que van portar a terme el pare i germà de Santos Santamaria, membres de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes, comandaments dels Mossos d’Esquadra, companys policies, i ciutadania en general.