Roses torna a regenerar la platja de la Punta

REgeneració platges de Roses

La platja de la Punta de Roses a tocar a l'espigó de la Riera Ginjolers

Els treballs corresponen a la 2ª fase del projecte de regeneració de les platges endegat per l’Ajuntament de Roses

Platges de Roses
La platja de la Punta de Roses a la banda de l’espigó de la Riera Ginjolers

Les obres de regeneració de la platja de la Punta, que va des de l’espigó de la Riera Ginjolers fins a tocar les instal·lacions del Grup d’Esports Nàutics, es van iniciar ahir, dijous, una actuació que representa “la segona fase d’actuació del projecte de regeneració que l’Ajuntament de Roses va posar en marxa abans de l’estiu, ha afirmat el regidor de Medi Ambient, Carles López.

Una regeneració a la que el consistori rosinc, s’ha vist obligat a fer, segons el regidor,  degut a que “com el Port de Roses és de titularitat municipal, l’únic en tot el litoral espanyol, som nosaltres els que hem de mantenir la platja en bon estat”.

Aquests treballs de regeneració de la platja de la Punta consisteixen bàsicament en “augmentar la fondària de la rampa la bocana extraient sorra, ja que la profunditat que hi havia, de només 40 centímetres, dificultava l’entrada i sortida d’embarcacions” ha explicat López. Una sorra que es aprofitada per regenerar l’altre costat de la platja, a tocar a l’espigó de la Riera Ginjolers.

Regeneració platges de Roses
La platja de la Punta de Roses a tocar les instal·lacions del GEN

D’altra banda, cal destacar que l’Ajuntament de Roses ja disposa de l’estudi encarregat a la Universitat Politècnica de Catalunya per eradicar el problema de regeneració d’aquesta platja de manera definitiva. Un projecte que consisteix “en submergir un bloc de formigó en forma de martell de manera perpendicular a l’espigó, d’aquesta manera es trenca la força del mar, disminuint l’efecte d’erosió de la platja”, ha manifestat Carles López.

Una possible solució, però, que l’Ajuntament ha d’estudiar encara, tant la seva viabilitat com la seva efectivitat abans de posar-la en marxa.