Roses torna a iniciar el tràmit de donació del Mas de les Figueres

Mas de les Figueres

Planol del Mas de les Figueres on s'especifica la superfícia donada per Josep Oriol Martí

Tràmit que s’ha de tornar a fer després que el Tribunal Suprem anul·lés el POUM de Roses de 2010 i s’hagi d’aplicar el PGOU del 93

Mas de les Figueres
Plànol del Mas de les Figueres on s’especifica la superfícia donada per Josep Oriol Martí

En data de 31 d’octubre de 2014 Josep Oriol Martí Bagué, propietari de la finca de l’avinguda de Rhode, 209-221 de Roses, coneguda com el Mas de les Figueres, va comunicar a l’Ajuntament que li donava, sense res a canvi, una part d’aquesta finca, d’una superfície d’uns 2.066 m², amb la condició que es destinés el terreny preferentment a jardí urbà d’ús públic, i parcialment a equipament públic amb una edificació destinada a sala d’exposicions i activitats educatives i culturals d’àmbit local, respectuosa amb l’entorn del Mas de les Figueres.

I al ple ordinari de l’Ajuntament al mes d’abril de 2015 es va aprovar inicialment la modificació puntual núm. 6 del POUM de Roses a l’àmbit del Mas de les Figueres, per tal de poder fer factible la donació d’Oriol Martí.

I quan només faltava l’aprovació definitiva de l’esmentada modificació puntual per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, una sentència del Tribunal Suprem anul·lava de manera definitiva el POUM del 2010 de Roses al desestimar el recurs de cassació presentat per l’Ajuntament.

Llavors, a l’haver-se d’aplicar el planejament del Pla General d’Ordenació Urbana  (PGOU)de l’any 1993 la modificació del nº 6 del POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) quedava sense efecte “i la donació del Mas de les Figueres no es pot fer efectiva fins que no renovem un altre cop la modificació, però en aquest cas basant-se en el Pla General del 93”, va dir el regidor d’Urbanisme.

I d’aquesta manera el ple ordinari del mes de gener de l’Ajuntament de Roses, amb l’aprovació per unanimitat de tots els grup polítics, va endegar la tramitació del conveni de donació del Mas de les Figueres.