Roses es torna a manifestar una vegada més “i les que facin falta” per demanar la llibertat dels presos polítics

Llibertat presos polítics

El llaç que va fe a la plaça Catalunya de Roses amb la llum dels telèfons mòbils

Ahir es van complir 30 dies des que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart estan empresonats, i moltes de poblacions de Catalunya es van manifestar per demanar la seva llibertat

Llibertat presos polítics
El llaç que va fe a la plaça Catalunya de Roses amb la llum dels telèfons mòbils

Ahir, 18 de novembre, es va complir tot just un mes que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart , màxims representants de les entitats sobiranistes catalanes, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, va ser empresonats per la jutgessa Carmen Lamela.

I Crida per la Democràcia va convocar una manifestació per recordar aquests 30 dies de presó i que no quedin en l’oblit, en el que els participants van realitzar un llaç groc en totes les places dels ajuntaments.

A Roses, els manifestats també van voler fer un llaç en record dels Jordis, que es va realitzar a la plaça Catalunya, davant l’Ajuntament de Roses, amb la llum de la llanterna dels seus telèfons mòbils..

Abans, però, la representant a Roses d’Òmnium Cultural, Imma Carrion, va llegir el manifest per demanar la llibertat de tots els “empresonats per les seves idees i per defensar la independència de Catalunya, d’acord amb el mandat de la majoria parlamentària”. Tot seguit, l’alcalde en funcions, Carles Pàramo, va excusar la presència de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i la resta de regidors independentistes per diferents motius (només va ser-hi Marc Danés), va manifestar que “vam guanyar una batalla, la de 1 d’octubre, i ara tossudament alçats hem de demostrar el 21 de desembre que som persones que no ens deixem acollonir, que volem tornar a guanyar allò que tenim dret: la justícia, la democràcia i la llibertat”.

L’acte va finalitzar amb els participants cantant l’himne de Catalunya envoltant el llaç lluminós.