Roses torna a regenerar les seves platges a l’espera d’executar el projecte ja aprovat de l’UPC, que evitarà malmetre-les

Regeneració de les platges de Roses

Les màquines van comenzar dilluns a regenerar la platja Nova de Roses

Projecte que evitarà la basculació de la sorra de les platges

Regeneració de les platges de Roses
Les màquines van comenzar dilluns a regenerar la platja Nova de Roses

Roses ja té el projecte que evitarà que les platges del casc urbà es malmetin com fins ara. Un projecte que està “definitivament aprovat i que consisteix en crear un espigó perpendicular a la platja, a la vegada que rebaixar també un dels dos espigons de la Rambla Riera Ginjolers. Amb això s’evitarà que l’efecte de les corrents submarines i el vent fessin bascular la sorra com ho fa fins ara”.

Mindan també ha destacat que el pressupost per executar el projecte també està aprovat. Ara només falta presentar-ho públicament i encetar les obres, que seran, com a molt d’hora, després que s’acabi la temporada d’estiu.

Des de dilluns Roses porta a terme els treballs d’adequació de les platges Nova i de la Punta i Nova

Aquest any la platja Nova s’està regenerant amb la sorra de la platja de Santa Margarida. Sorra que es va treure durant el dragatge de la bocana i que en el seu moment no es va poder transportar. Per tant, s’ha aprofitat ara, abans de l’arribada de la temporada d’estiu i de turistes, per fer aquest moviments de sorra.

Una actuació que comporta un doble benefici. Primer es regenera la platja Nova, malmesa pels temporals de llevant. I segon s’allibera de sorra la platja de Santa Margarida, una platja que té la peculiaritat d’acumular tanta sorra que fins i tot sobrepassa el nivell del mur que hi ha al passeig, quedant aquest, quan bufa el vent, inundat de sorra.

En el cas de la platja de la Punta, i a diferència d’altres indrets de la costa, la dinàmica marina de Roses no provoca la desaparició de la sorra sinó que la desplaça d’un extrem a l’altre de la platja, i el que s’ha de fer es tornar-la a lloc.

Aquest treballs, que tenen un termini d’execució de 15 dies, tenen un cost de 44.167 euros en el cas de la platja Nova, i de 30.008 € pel que fa a la de la Punta.