Roses torna a tenir contenidors per a la recollida selectiva d’oli vegetal de cuina

Contenidor de recollida d'oli vegetal

Contenidor per a la recollida d'oli vegetal de cuina ubicat al Mercat Municipal

Hi haurà tres contenidors per a la recollida l’oli vegetal de cuina, un ja instal·lat al Mercat Municipal i els altres que hi seran properament a la Rambla Ginjolers i la Plaça Frederic Rahola

Contenidor de recollida d'oli vegetal
Contenidor per a la recollida d’oli vegetal de cuina ubicat al Mercat Municipal

Sis anys després que Roses estrenés uns contenidors per al reciclatge de l’oli que fem servir a la cuina, la Vila torna a tenir aquest recipients. Una mesura envers el medi ambient que no va acabar de consolidar-se. L’empresa que es va encarregar en un principi de gestionar la recollida selectiva, “després es va desinteressar pel tema, i ara RosesNet s’encarregarà de posar tres contenidors per a que els rosincs i rosiques dipositin l’oli usat a la seva cuina en aquests recipients”, ha afirmat el regidor de Serveis Públics, Juan M. Fernández, Ferdy.

L’objectiu d’aquest servei que es torna a impulsar des de l’administració local és incrementar la recollida d’aquest tipus de residu per possibilitar el seu reaprofitament posterior per a l’obtenció de combustible ecològic biodièsel.

Una iniciativa ecològica amb la qual es vol incidir sobre la ciutadania, per tal de recollir els olis vegetals emprats a les nostres cuines, evitant així el seu abocament al clavegueram o a les mateixes aigüeres de casa nostra.

De moment, ja hi ha instal·lat al costat del Mercat Municipal, a la banda on es fa el mercat de la fruitat i verdura els diumenges, “i en 3 setmanes ja s’hauran instal·lat dos més, un al costat de l’edifici de Telefònica a la Rambla Riera Ginjolers i un segon a la plaça Frederic Rahola”, ha avançat en Ferdy, assenyalant que “hi ha un quart de contenidor, que es fa servir de recanvi per posar-lo quan un dels que estan al carrer estigui ple, i no haver-hi de deixar de prestar aquest servei,” ha dit el regidor.

3.000 embuts es repartiran per les llars de Roses

L’Ajuntament de Roses distribuirà per les cases “uns 3.000 embuts especials per posar l’oli emprat en ampolles de litre o litre i mig que seran les que els ciutadans hauran de dipositar en els contenidor de recollida selectiva de l’oli de cuina”.

Els contenidors instal·lats estan fabricats en acer inoxidable, i el dipòsit interior està dotat de doble capa i càmera d’aire per garantir-ne un emmagatzematge hermètic. La seva capacitat és de 200 litres, i permeten l’abocament d’olis a través d’una tapa situada a la part superior.
El buidat i neteja dels contenidors es farà de manera periòdica per l’empresa RosesNet, la qual també assumirà el cost que suposarà aquesta recollida selectiva d’oli vegetal. propietària dels dipòsits i autoritzada com a transportista d’olis vegetals per l’Agència Catalana de Residus que, posteriorment, destinarà l’oli recollit.