Roses tornarà a ser la seu d’una etapa del Tour de França a Vela l’any vinent

Tour de France a Vela 2016

El regidor de Turisme de Roses, Fèliz Llorens, al Saló Nàutic de París durant la presentació del Tour de França a Vela

Els organitzadors del Tour de França a Vela van confirmar a París al regidor de Turisme de Roses, Fèlix Llorens, que la Vila rosinca serà la seu, un any més, d’una de les etapes

Tour de France a Vela 2016
El regidor de Turisme de Roses, Fèliz Llorens, al Saló Nàutic de París durant la presentació del Tour de França a Vela

El regidor de Turisme i Promoció Econòmica de Roses, Fèlix Llorens, va ser divendres passat al Saló Nàutic de París on es va portar a terme la presntació de la 39ª edició del Tour de France a Vela. I en el Saló els organitzadors el van confirmar que una de les millors competicions del món de la Vela serà l’any vinent, a Roses, “sí, l’organització em va comunicar que tenen moltes ganes de tornar a venir a Roses, es tenen considerats com un bon camp de regates i l’any vinent el Tour tornarà a ser al port de Roses”, va afirmar Llorens, el qual va assegurar que “per a Roses representa un benefici que el Tour de Vela vingui a casa nostra per la cobertura mediàtica que té aquest esdeveniment a nivell mundial”.

Pel que fa estrictament a la competició, el Tour 2016 tornarà a incorporar, després dels bon resultats de l’any passat, el veler “Diam 24”, de casc monotipus molt veloç a la vegada que segur i que, per tant, és ideal per a donar l’espectacle que els organitzadors volen donar a la competició. Totes les tripulacions sortiran, doncs, amb una embarcació idèntica, tripulada per tres navegants encarregats de marcar la diferència. Tot i que les inscripcions no s’obriran fins d’aquí un mes, ja són 31 els equips que han manifestat la seva intenció de participar en el Tour 2016, superant així l’edició del passat estiu.

El Tour de França de Vela és una gran festa popular que dura tres setmanes. L’any passat Roses va tornar a allotjar una de les etapes de la cursa , així com la instal·lació del Village Animations: el gran escenari amb jocs i animacions durant el dia i concerts al vespre que s’ha convertit en el centre neuràlgic de l’esdeveniment. A més d’un repte esportiu de referència, les animacions pensades per a petits i grans constitueixen el segon pilar d’aquest esdeveniment.

La regata 2016 s’iniciarà novament a Dunkerque , i passarà per Dieppe, Roscoff, Baden Golfe du Morbihand, Roses (única etapa que transcorre fora de l’estat francès i que etapa que tindrà lloc el 20-21 de juliol), Gruissan, Marsella, Hyéres i finalitzarà a Niça. Un total de nou etapes, les quatre primeres en aigües atlàntiques i cinc més pel Mediterrani.