Roses treu a concurs el servei d’escombraries

Concurs servei d'escombraries de Roses

Contenidors de residus a l'Avinguda de Rhodes de Roses

Finalment el servei de recollida de residus, neteja viària i gestió de la deixalleria no es municipalitzarà com demanava el principal grup de l’oposició de Roses, ERC

Concurs servei d'escombraries de Roses
Contenidors de residus a l’Avinguda de Rhodes de Roses

El passat divendres, 3 de novembre, va sortir a concurs el contracte de servei de recollida i transport dels residus sòlids urbans, de neteja viària, de les platges i de gestió de la deixalleria municipal.

Un servei que des de principis d’aquest segle XXI presta RosesNet, empresa mixta (pública-privada). Ara fa un any que el principal grup de l’oposició a l’Ajuntament de Roses, ERC, va demanar la creació de la Taula de Municipalització per estudiar econòmica i tècnicament si la millor opció seria municipalitzar al 100×100 el servei d’escombraries.

I l’empresa contractada per a tal fi va constatar que sortia més econòmic municipalitzar el servei d’escombraries, però, a la vegada els treballadors podrien sortir molt perjudicats si es prenia la decisió d’optar per la gestió pública al cent per cent. “I aquest ha estat el motiu principal pel qual l’Ajuntament s’ha decidit a treure a concurs un contracte extern de serveis, però també perquè la legislació no és prou clara podria afectar a l’organigrama, per la qual cosa molts pocs ajuntament tenen municipalitzat el servei d’escombraries i l’exemple més clar és el de Barcelona, que fa quatre anys que s’ho estant plantejant però no donen el pas definitiu”, ha afirmat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Un contracte de servei de recollida de residus, de neteja viària i de gestió de la deixalleria municipal que es va aprovar la seva licitació al passat ple municipal del mes d’octubre, i que a diferència de la resta de licitacions aquest no prioritza la millor oferta econòmica, “precisament perquè l’important d’aquest contracte és el personal, i no poden permetre que una empresa ho fes molt econòmic perquè repercutiria en els treballadors molt negativament”. Així, l’oferta econòmica “és valora un 30% i totes les millores que es donin en qualitat de servei un 70%”.

El pressupost de la licitació és de 18.913.999,74 € amb l’ IVA inclòs, i el contracte serà de 4 anys, més 2 prorrogables.

El contracte actual amb RosesNet va finalitzar al gener d’aquest any, per això al juliol de l’any passat es va prorrogar fins aquest de desembre. Una prorroga que s’ha vist modificada fins al juny de 2018, “que és el temps màxim previst i necessari a seguir per tots els tràmits d’adjudicació de la nova empresa, tot i que si ningú presenta al·legacions i es compleix amb tot els que es demana podria fer-se efectiu el contracte molt més abans”, ha assenyalat Montse Mindan.