Roses, una altre cop protagonista del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya

La Fundació Banc dels Aliments organitza la recollida per al 30 de novembre i l’1 de desembre a més de 700 supermercats i mercats del país

L’objectiu és comptar amb la col·laboració de 10.000 persones voluntàries, de les quals encara en falten 3.000

Diferents associacions com FADIR, Càritas, Creu Roja i Xarxa de Convivència, entre d’altres, i els hipermercats fins al moment confirmats com Mercadona, Carrefour i Condis de Roses seràn protagonistes a Roses de la quarta edició del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya 2012, organitzada per la Fundació Banc dels Aliments amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”. Un organisme que insta la ciutadania a donar aliments per a les persones més necessitades.

Unes, les associacions, s’encarregaran de recollir els aliments que els rosincs comprin en els altres, els hipermercats. Unes grans superfícies d’alimentació que ja tindran degudament senyalitzats els aliments que es podran donar a la recapte per facilitar la tasca dels donants, alhora de saber quins aliments poden entregar.

Aliments que, bàsicament, són aquells que tenen la propietat de ser més perdurables en el temps, és a dir, que són bons per al consum durant un període de temps més llarg abans d’arribar a la seva data de caducitat. Els llegums, tota classe de pasta, (macarrons, fideus, espaguetis,…), cereals o llet són els aliments que, generalment, compleixen aquesta condició.

L’any passat  dels 1.095 tones d’aliments recollits tota Catalunya, Roses va aportar giarebé 3.000 kg, concretamente, 2.990 quilograms.

Enguany l’objectiu és arribar a 1,4 tones de queviures.

Video promocional de la Gran Recapte d’Aliments: