Roses, una de les poblacions participants del programa Esport Blau Escolar

Programa Esport Blau Escolar

Foto de família de la presentació del programa Esport Blau Escolar

El secretari general de l’Esport i el president de la Federació Catalana de Vela van presentar a Barcelona el programa Esport Blau Escolar

Programa Esport Blau Escolar
Foto de família de la presentació del programa Esport Blau Escolar

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va presidir conjuntament amb Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela (FCV), i les autoritats de les diferents poblacions participants, entre d’elles l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la presentació al Museu Colet del programa Esport Blau Escolar.

Un programa que neix amb la premissa d’aproximar i de promoure la vela entre alumnes dels centres educatius del litoral català, amb tota la transversalitat interdisciplinària i educativa que aquest fet comporta. L’objectiu d’aquesta acció és fomentar els valors d’aquesta pràctica esportiva. Els dos dirigents van fer un balanç positiu de la prova pilot celebrada en set escoles.

Els centres que han participat en la prova pilot han estat l’Escola els Grecs de Roses (GEN Roses), Col·legi La Salle de Palamós (CNCB & CV Palamós), Escola Tomàs Viñas, IE Mar Mediterrani de Mataró (CV Mataró), Escola Jacint erdaguer, del Prat del Llobregat (CMV El Prat), Escola Edumar, de Castelldefels (CN Castelldefels), Escola l’Arjau de Vilanova i la Geltrú (CN Vilanova) i CEIP Mediterrani, de l’Ampolla (CN Ampolla).

Gerard Figueras va destacar que “aquest programa neix amb l’objectiu d’apropar l’esport de la vela a l’alumnat i que aquest esdevingui per ells un esport per tota la vida”, remarcant “el compromís i la confiança entre el Consell Català de l’Esport i la Federació Catalana de Vela per implementar, de forma progressiva, aquest programa i anar assolint plegats els objectius marcats a curt, mitjà i llarg termini”.

Per la seva banda, Xavier Torres, va dir que “des del Consell Català de l’Esport, el Departament d’Ensenyament, els municipis, els Clubs, l’alumnat i, sobretot, tot el professorat vinculat a aquest programa”, i va assenyalar que “la vela és un esport farcit de valors com són la superació personal, la disciplina, la responsabilitat, el treball en equip, el respecte al medi i el descobriment del litoral català, que és un escenari ideal i immens per aquesta pràctica esportiva com és el mar i els catalans som afortunats perquè disposem d’unes instal·lacions òptimes dels Clubs i les Escoles de Vela de Catalunya”.

El programa Esport Blau Escolar continuarà en el proper curs escolar 2018/2019 en un total de 10 municipis.