Roses va acollir ahir el final de la Deporvillage Transpyr Coast to Coast

Transpyr
El podi dels guanyadors absoluts amb les autoritats

És el segon any consecutiu que Roses esdevé la seu del final d’aquest repte que uneix el Mar Cantàbric amb el Mediterrani

La d’ahir va ser una etapa plena d’emocions i records dels paratges transitats. Croada la línia de meta, els i les participants van començar a adonar-se del que havien aconseguit. Mirant el mar Mediterrani i amb el record del mar Cantàbric de diumenge passat van ser conscients d’haver assolit la grandesa d’una missió incomparable.
Ahir dissabte, els i les participants van poder completar l’ampolleta amb aigua del Mediterrani, després del que ha estat l’edició més reeixida de la Deporvillage Transpyr Coast to Coast.

Però abans d’arribar a meta i poder celebrar en gran el repte complert van haver de finalitzar la setena i última etapa. I no va ser cap regal. Per als ciclistes de muntanya, el tram cronometrat començava just després de la sortida, transitant uns 20 quilòmetres t per les senderes del Ripollès. Després la bellesa del pas del pont de Llierca, l’avituallament de Besalú i la mar que lentament s’acostava.

Per als de carretera, la d’ahir va ser una etapa més dura de l’habitual, malgrat ser l’última. A més de fer el port d’Ares i el de Coustoujes, en territori francès, molt prop de la meta van haver de fer l’últim esforç per pujar el port de Sant Pere de Rodes i el dePerafita. I tot això amb vent de marinada que dificultava l’avanç.

Un cop arribats a Roses, l’alcalde de Roses, Joan Plana, la regidora d’Esports, Vero Medina, la regidora de Turisme, Montse Mindan, i el vicepresident de la Federació Catalana de Ciclisme, Carles Ferrer, van entregar dels trofeus als guanyadors absoluts d’aquesta nova edició de la Transpyr Coast to Coast, els catalans Ismael Ventura i Guillem Cassú, als que es van imposar en la categoria Màster, la parella italiana integrada per Steffano Fratta i Simone Scarella i als triomfadors de la Gran Màster, els també italians en Roland Ploner i Andrea Vecchiato

Així mateix ho van fer als campions de la modalitat individual, Gabi Torralba, Grégoire Archambaud i Marc Gutés.