Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Roses va acollir l’Europcup Waszp, competició amateur que es disputa amb els vaixells més ràpids de la Vela

El Waszp és un vaixell que no navega, sinó vola sobre el mar, i l’Eurocup és la prova on cada país classifica als sis millors navegants, masculins i femenins, per participar a la Sail GP, la porta d’entrada al circuit professional de la Vela

Tres magnífics dia de vela amb les embarcacions Waszp, les més ràpides de la vela amateur que existeixen actualment, són els que ha viscut Roses des de divendres fins diumenge en acollir l’Eurocup Waszp.
Vaixells monocasc estandissenyats per ser tripulat per una sola persona mitjançant la tècnica del Foil, amb la qual s’aconsegueix que el vaixell s’enlairi de l’aigua, per tant, no navega, sinó vola per sobre de l’aigua.

Cada país disputa la seva Euocup Waszp per classificar a sis navegants masculins i femenins, més altres quatre d’altres categories per la prova de la Sail GP, que es disputarà a Cadis al mes d’octubre, i el guanyador i la guanyadora tindran dret a participar en el circuit professional a San Francisco, als EEUU.

I a la cita d’Espanya, celebrada a Roses hi han participat 20 navegants que “han pogut gaudir de tres dies amb condicions perfectes per a la navegació per aquest tipus de vaixell, completant totes les 12 regates previstes”, va afirmar el director del GEN Roses, David Miralta, el qual s’ha mostrat “molt content de poder organitzar una competició amb una classe emergent com és la Waszp, de la qual ja vam organitzar el campionat de Catalunya, i molt content de ser un club punter en l’organització d’esdeveniments amb noves categories nàutiques”.

En categoria masculina, es van classificar per anar a disputar la Sail GP a Cadis, Pablo Astiazaran del Club Nàutic Barcelona, Joan Costa del Club Nàutic de Palamós, Hippolyte Gruet del Yacht Club de La Grande Mottes, Antonio Gasperini i Quico Urios del Club Nàutic València i per últim Alberto Morales del Club Nàutic Arrecife.
A la categoria femenina es van classificar les tres úniques dones que hi van participar, Isi Collado del Club Nàutic València, Emma Cabre del Club Nàutic El Masnou i Mar García del Club Nàutic El Balís.

El podi de l’Eurocup Waszp celebrada a Roses amb les autoritats / Foto: GEN Roses

El lliurament de premis ha anat a càrrec de l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, el regidor d’Esports, Miguel Muñoz i el president de la classe Waszp a Espanya, Mikel Vázquez. En els parlaments l’alcalde, va agrair als participants “que hagueu vingut a Roses a competir en un esdeveniment tant important com és l’Eurocup Waszp, que ha permès a alguns de vosaltres anar a Cadis a competir per classificar-vos per la prova de San Francisco, als Estats Units”.

Per la seva part, el regidor d’Esports va assenyalar sentir-se “molt content per acollir aquests esdeveniments esportius nàutics, que ens han de donar pas a albergar d’altres competicions més importants, perquè l’esport nàutic ha de ser part de l’ADN de Roses i per això apostarem, per a que la ciutadania deixi de veure aquest esport tan llunyà”.

Classificació general