Roses va anul·lar tots els actes de cloenda de la Setmana del Turisme Francès degut al foc

Hi havia previst uns focs d’artifici i ball amb el grup musical Tio Pepe

Roses ha organitzat diferents activitats, durant aquesta setmana, per agrair al turista francés que des de molts anys escull la població per passar les seves vacances. AAhir diumenge, 22 de juliol, hi havia previst uns focs d’artifici i ball amb el grup musical Tio Pepe.

Malahuradament, s’han suspés tots aquests actes, degut als focs del Portús i Portbou, que han causat moltes destrosses a la nostra comarca, i que han deixat molts estrangers sense poder creuar la frontera per poder tornar a casa seva.

S’ha obert l’oficina de turisme per atendre als visitants que no podien tornar a casa seva. Se’ls ha ajudat a buscar hotels i també s’ha obert el pavelló municipal d’esports, que estarà obert tota la nit.

L’alcalde de Roses, Carles Pàramo, juntament amb el regidor de seguretat ciutadana, Àngel Tarrero, va estar coordinant les feines de prevenció i d’ajuda. Els regidors de l’Ajuntament, amb personal del mateix Ajuntament, estan organitzant l’ajuda al pavelló municipal i l’oficina de turisme. Segons ha expressat el mateix Alcalde, “Ens ha sabut greu haver d’anular aquests actes festius, però des del primer moment hem vist la gravetat de l’assumpte, el patiment de moltes families a la nostra comarca, i molts visitants que no podien tornar a casa perquè les carreteres estan tallades. Ens hem organitzat bé i hem muntat un bon dispositiu de seguretat i ajuda. Esperem que aquest vent amaini aviat i puguem controlar el foc el més aviat possible.”