Roses va celebrar la seva III Jornada de Salut

Diferents moments de la III Jornada de Salut de Roses

Va tenir lloc a la Rambla Riera Ginjolers amb l’objectiu de donar a conèixer els serveis mèdics i farmacèutics que es poden oferir a Roses envers millorar la nostra salut

Diferents moments de la III Jornada de Salut de Roses

El CAP de Roses, la Fundació Roses Contra el Càncer i les farmàcies de la Vila van organitzar aquest passat dissabte a la Rambla Riera Ginjolers la III Jornada de Salut.

Una jornada que, com en les anteriors, va tenir com a objectiu “posar a l’abast de tothom, d’una manera molt directa al carrer, tot el que podem oferir a la ciutadania informació sobre els serveis mèdics i farmacèutics de Roses envers millorar la nostra salut”, va afirmar Albert Bueno, infermer del Centre d’Atenció Primària de Roses.

Una informació, sobre el tabac, l’alcohol, la hipertensió o la diabetis que tots els vianants de la Rambla es va fer a través de carpes que hi van instal·lar l’Àrea Bàsica de Roses, la Fundació, les Farmàcies, així com d’altres de Fisio Gestió Girona o de la Càtedra Oceans.

En el cas de les farmàcies, les que hi van participar, es van distribuir les parades per temes de salut, “per exemple, sobre la neteja buco-dental, ensenyant al gent com es fa un bona neteja de les dents, sobre la protecció solar  o sobre la deshabituació del tabac”, va explicar Mar Panigua, de la Farmàcia Gratacós.

I com a novetat d’enguany d’aquesta III Jornada de Salut també hi havia un doctor que examinava, a tot el que volia, les pigues o lunars per saber si tenien bon aspecte, s’havia de fer algun control examen més exhaustiu, o bé, si eren benignes.

Cal destacar també la presència del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i la Policia Local de Roses amb la finalitat d’apropar-se un xic més a la ciutadania, per mostrar que estan al servei de les persones quan ho necessiten. .

Tallers saludables i per salvar vides

A més d’informació els assistents a la Jornada de Salut també podien participar en els talles que s’havien preparat. En el taller saludable era molt i molt fàcil participar, ja que només es tractava de degustar un pinxo de fruites (0’0 colesterol). I en l’altre s’ensenyava a través d’un maniquí, com realitzar una reanimació cardio-respiratòria per arribat el cas, poder salvar una vida.

Aquesta III Jornada de Salut va estar amenitzada per dos grups de ball en línia, un del Casal del Pescador i l’altra de la Casa del Mar; l’actuació de la cantant Madame Mustash i una sessió de Zumba.