Roses va participar massivament als diferents actes de la Festa Major

Festa Major de Roses 2019
La Festa Major de Roses va viure molts d'actes seguits per un nombrós públic

Aquesta ha estat la part positiva assenyalada pel regidor de Cultura i Festes de Roses, Èric Ibáñez, tot i que hi han d’altres a millorar o corregir

Èric Ibáñez s’estrenava com a regidor de Cultura i Festes a la Festa Major de Roses. Una festa que ha viscut de manera diferent “perquè a diferència d’altres anys que la vivia com un ciutadà més, ara em va tocar viure-la sota la responsabilitat de ser al capdavant de l’Àrea de Cultura i Festes”.

I un cop finalitzada, Ibáñez ha destacat que “la part més positiva ha estat la gran participació de la gent en els diferents actes programats, com ara les travessies de natació, la trobada de Gegants, el tobogan aquàtic inflable amb més de 3.000 persones i les Barraques de públic, encara que no tinc dades però a través dels gots reciclables podrem tenir una xifra aproximada, crec que ha estat un dels anys que més gent hi ha anat”.

Però, no tot ha estat positiu

El regidor de Festes reconeix, però, que no tot ha estat positiu, ja que, per exemple, “s’han produït, tot i que sense conseqüències importants, baralles a les Barraques, a més de l’accident en una atracció de fires, en la que per sort, tot i que es van ferir lleument  6 joves ferits, no va ocórrer gens greu”.

Desgavell de dies i horari de la programació de la Festa Major

El dia 15 d’agost va caure tot just al mig dels dies de la Festa Major de Roses, i va ser un dia en el que es van programar múltiples actes, tants, que fins i tot se solapaven alguns. I paradoxalment, els dies posteriors no hi havia res, si exceptuem les Barraques i els actes al voltant del patrimoni rosinc que es programen al llarg de tot l’any.

Un desgavell, vaja, en quant als dies i horaris de la programació de la Festa Major. “Sí, és una qüestió que puc assegurar que millorarem” -va afirmar Èric Ibáñez- “ja que una de les coses que farem serà racionalitzar els horaris i la programació, no té cap sentit que el dia 15 estigui plegat d’actes per molt que sigui el dia gran de la Festa Major i que després només hi hagi fires i barraques. Això no pot ser”.
I en quant als focs artificials el regidor ha manifestat que “tradicionalment es fan el dia 15, però enguany s’han mogut les dates i la festa per acabar la festa el dia 18, però no es van moure les activitats que es feien. I els focs els veig com final de festa i es faran els propers anys, juntament amb el ball, l’últim dia de Festa Major”.  

Millorar la logística de Barraques

Èric Ibáñez ha estat molt compromès en tots els actes de la Festa Major, i quan es va inaugurar Barraques es va interessar en tot moment que tant els concerts se celebressin amb total normalitat com els barraquers poguessin atendre als milers de visitants sense cap incidència.
En quant als espectacles musicals, Ibáñez, va parlar amb Miguel Angel Rodríguez, ‘El Sevilla’, perquè no fes cap de comentari sexista, com ara fa 6 anys quan va dir que “si una muchacha nos enseña una teta cantamos otra canción”. I el líder de Mojinos Escozíos li va respondre que ja fa temps que no ho fa, els temps han canviat molt, i que des dels fets de La Manada ja no feia cap mena de comentari sexista.

Més WC per les dones a Barraques

Una de les mancances del recinte firal a corregir per al propers anys, que va poder comprovar el regidor de Festes va ser que “s’hauran de posar més serveis de WC per a les dones per evitar que facin tanta cua, i en els dels homes, a part de posar també lavabos, es poden posar urinaris com els que s’instal·len al port de Roses durant el Carnaval”. Ibáñez també contempla “la idea de posar mòduls de WC en una altra zona del recinte firal perquè a no estiguin tots concentrats en el mateix lloc, tot i que, ha afegit el regidor, s’ha de valorar”.

Cartell de concerts adient a les Barraques de Roses

I pel que fa als barraquers es va passar assíduament cada dia “per no per menjar i beure”, van dir alguns representants de les colles de Carnaval, per mirar el problemes i necessitats que els hi sorgia i intentar, si podia ser, donar solució.
I un dels aspectes que li van comentar els barraquers, a part dels talls de subministrament elèctric que patien dia sí, dia també les barraques i demanar-li posar WC exclusius per a ells, va ser la confecció del cartell de concert de Barraques, donada la idiosincràsia d’aquestes. “Sí, alguns d’ells m’ho van comentar i comparteixo la seva opinió que les Barraques de Roses, a diferència d’altres llocs, són més familiars, i en la propera reunió amb ells hem de valorar que és el que volem, perquè és cert que ‘Lágrimas de Sangre’ és un gran grup, musicalment són molt bons i porten molta gent, però pot ser no és per les Barraques de Roses”.

Un cartell de Barraques que es consensuarà entre els barraquistes i el departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Roses.