Roses: “Via Lliure, que anem cap a la República Catalana”

ANC Roses

Rosincs i empordanesos en un autocar direcció Barcelona l'any passat durant la Diada de Catalunya del voltant en un autocar en direcció a la Via Lliure a la República Catalana

Un mig miler de rosincs i pobles del voltant han marxat cap a Barcelona per participar a la Via Lliure a la República Catalana

Via Lliure a la República Catalana
Gent de Roses i els pobles del voltant en un autocar en direcció a la Via Lliure a la República Catalana

Set autocars més el cotxe i el remolc de la colla gegantera de Roses són “els vehicles que hem acreditat per accedir al tram on hem d’estacionar, l’Avda Meridiana a l’alçada del carrer Mallorca, que totalitzen unes 420 persones, a les que s’ha d’afegir a tota la gent que s’ha desplaçat en cotxe privat”, ha manifestat el coordinador de l’ANC a Roses, Ramom Dachs, el que fa un mig miler de persones de Roses i els pobles del voltant els que han marxat cap a Barcelona per participar a la Via Lliure a la Republicana Catalana. Una iniciativa de l’ANC que vol omplir l’Avda Meridiana des del carrer Roselló i Porcel fins al Parc de la Ciutadella.

Set autocars dels quals “6 es van omplir de seguida i vam poder aconseguir un setè, i encara podríem haver omplir un vuitè amb les peticions que vam tenir posteriorment, però no va ser possible”, ha desvetllat Dach, que com ell mateix ha indicat hi havia gent de Roses i de la comarca, com per exemple, una colla “que som de Palau-saverdera, Pau i també d’aquí, clar, que hem decidit anar junts perquè és el moment de dir prou i s’ha acabat i que sigui l´últim cop que hàgim d’anar a Barcelona per reivindicar l’estat propi”, ha afirmat Josep Castellà.

De més lluny, de Manlleu, “tot i que tenim segona residència a Roses”, són Pere Costa i Pere Porta, que han marxat cap a Barcelona “per celebrar la nostra Diada i que tothom s’animi a votar i a veure si aconseguim la independència”, ha explicat els dos Peres.
Fins i tot “hi ha un basc que ve amb nosaltres a Barcelona”, ha assegurat Ramon Dachs.

Un cop a Barcelona i deixar els autocars al carrer Mallorca, els rosincs hauran de caminar una mica per anar al Tram 12o que tenent assignat i que es troba a l’Avda Meridiana a l’alçada del carrer Marina.

Una parella dormilega ha hagut d’agafar un taxi per pujar en un dels autocars que els esperava a Empuriabrava

Via Lliure a la República Catalana
Una nena rosinca envoltada amb un estelada

Ha estat l’anècdota de la sortida cap a Barcelona. Una parella que havia comprat el tiquet per anar a Barcelona ha aparegut a la zona de la sortida dels autocars tot just quan havien marxat, “ens hem adormit, i volem contactar amb algú dels autocars per a que reculin” han confessat al que subscriu aquestes línies, el qual els ha pogut posar en contacte amb un dels autocars, el qual ha parat a Empuriabrava i la parella, després d’agafar un taxi han pogut anar cap a Barcelona. Sens dubte que aquests dos joves no s’han aixecat, com va dir en el seu dia Pep Gurardiola ben d’hora, ben d’hora per aixecar al país.