Roses, una Vila més sostenible

Punt de recàrrega de vehicles elèctrics a Roses

Punt de recàrrega a Roses de vehicles elèctrics ubicat a la Rambla Ginjolers / Foto:arxiu

L’Ajuntament de Roses instal·la 2 punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Punt de recàrrega de vehicles elèctrics a Roses
Punt de recàrrega de vehicles elèctrics ubicat a la Rambla Ginjolers

La plaça de les Botxes, al passeig Marítim, i la riera Ginjolers (al costat de l’edifici de Telefònica), són els dos punts de Roses on acaben de finalitzar els treballs d’instal·lació de les estacions elèctriques que properament es posaran en funcionament a la població. Els sistemes instal·lats, amb una potència de càrrega de 22 kw i 25 kw respectivament, permetran la càrrega de vehicles elèctrics en un període d’entre 2 i 4 hores.

L’acció que acaba d’impulsar l’Ajuntament de Roses s’inclou dins el programa del Pla d’acció per a l’energia de Roses (PAES), que té per objectiu la reducció de les emissions de CO2 en almenys un 20% abans de l’any 2020.  Entre les actuacions incloses en aquest Pla, el PAES per a la reducció de gasos d’efecte hivernacle, es troba la relativa a la renovació eficient del parc mòbil de turismes del municipi i a la diversificació energètica del sector. Per tal d’aconseguir aquesta renovació, una de les accions impulsades és la instal·lació dels dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics que acaba de realitzar-se.

Les obres d’instal·lació de les dues estacions elèctriques acaben de finalitzar, amb un cost total de 49.000 €, i compten amb una subvenció de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) de 20.000 €. Durant la primera quinzena de març està previst realitzar les proves de funcionament del nou servei i, a continuació, la posta en marxa dels equips.

Ubicació dels carregadors i les seves característiques

Av de Rhode, 58 (Plaça de les Botxes) Riera Gingolers, 68 (al costat edifici Telefònica)
Tipus estació Semi ràpida (EdRSR) Tipus estació Semi ràpida (EdRSR)
Capacitat de potència 22 kW Capacitat de potència 25 kW
Connexió Mode AC Connexió Mode AC
Mode DC
Connectors 2 x Type II
2 x Shucko
Connectors 1 x Type II
1 x CHAdeMO (mànega)
1 x COMBO CCS (mànega)
Temps de recàrrega 2-4 hores Temps de recàrrega 2-4 hores