Roses viurà aquest any 2022 dues Festes Majors

Festa Major de l’Escola Jaume Vicens Vives
Els gegants de l’Escola Jaume Vicens Vives que es van presentar durant la seva Festa Major

La primera va tenir lloc ahir amb la celebració de la Festa Major de l’Escola Jaume Vicens Vives

Emmarcat dins el projecte ‘SomArt’, que té com a objectiu potenciar la creativitat i el creixement personal dels joves estudiants i pel qual l’Escola Jaume Vicens Vives de Roses va ser guardonada amb el premi Baldiri Reixach l’any 2018, ahir, aquest centre educatiu va celebrar la seva Festa Major.

Una Festa Major, que s’havia de celebrar l’any 2020 però que per motius per tots de sobres coneguts no s’ha pogut dur a terme fins ahir, i a la qual no li va faltar de res.
Pregoners, trabucaires, danses tradicionals sardanes, castells, desfilada de gegants, l’elecció de l’Hereu, que va ser Zacaria Ibrahim, i la Pubilla, que va recaure en l’alumna Paula Gil, els quals durant tot un any representaran a l’Escola Jaume Vicens Vives en tots els actes que realitzi el centre educatiu, com ara la castanyada, les Festes de Nadal o el Carnaval, entre d’altres.

“Ha tingut de tot, perquè com una bona Festa Major hi havíem de representar tots els aspectes que la composen, però, sobretot, les Festes Majors d’abans, que és el que volíem recordar”, va afirmar la directora de l’Escola Jaume Vicens Vives, Elisabet Ginestera. Una Festa Major per la qual “hem estat treballant mesos, tot i que podem dir anys, perquè la nostra idea era celebrar-la al 2020, però no va poder ser, i en la que han participat tots els alumnes de l’escola, des de P3 fins a sisè de Primària”, va assenyalar Ginestera.  

Cal destacar que el pregó va ser pronunciat en un correcte català pel alumnes de l’aula acollida que van venir a Roses fugint de la guerra d’Ucraïna.

I com en tota Festa Major, també es va lliurar un premi d’Honor. Si en la de Roses, per exemple, s’atorga la Dracma de Plata a una persona o una entitat per la seva destacada trajectòria personal, social o professional, en la de l’Escola Jaume Vicens Vives es va fer entrega del Vivesià d’Honor, que va recaure en la persona de Manel Pereira, que en el seu parlament va donar “les gràcies a tots els mestres, que ho porten tot, i gràcies, sobretot, a tot això -assenyalant al centenar de nenes i nenes que hi havia al pati de l’escola- perquè és el nostre futur”, va dir un Pereira emocionat.  

Una Festa Major que es preï ha de comptar també amb les autoritats, i a la d’ahir van ser-hi presents l’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor d’Ensenyament, Marc Danés, que va afirmar, dirigint-se als i les alumnes, que “heu creat un “problema”, que creu que l’alcalde i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses em donaran la raó, i és que aquesta Festa Major està molt ben parida, i a veure si el 15 d’agost l’Ajuntament està a l’alçada i la fa igual o millor que aquesta, per tant, gràcies per haver-nos convidat i felicitats perquè heu fet una feina extraordinaria”.

Per la seva banda, Joan Plana, va dir-les al col·lectiu de joves estudiants que “el que es fa en aquesta escola, el que feu tots vosaltres, sempre és absolutament extraordinari, per tant, avui és un dia per a que tots sentiu molt i molt orgullosos i orgulloses de la feina que feu”. Tot seguit va demanar un aplaudiment “per a tots els alumnes i totes les seves famílies per haver aguantat totes les adversitats de la crisi sanitària mantenint viva l’escola i tirant endavant les classes, i un fort aplaudiment també per tot el personal docent i treballadors de l’escola, que són l’autèntica ànima, l’autèntic múscul que fa funcionar la maquinària”.