Roses vol contractar 12 agents de Policia Local i 5 de seguretat privada per combatre el top manta

Top manta

Manters al passeig marítim de Santa Margarida

L’Ajuntament de Roses vol incorporar als pressupostos de 2018 un partida per augmentar el nombre de policies a l’estiu per combatre el top manta, així com contractar agents de seguretat privada si la Generalitat dóna el vistiplau

Top manta
Manters al passeig marítim de Santa Margarida

Aquest estiu la problemàtica del top manta s’ha accentuat al passeig marítim de Roses, degut principalment a que la Policia Local no ha pogut comptar amb la col·laboració d’altres cossos de seguretat, com si havia estat en anys anteriors.
I el problema dels venedors ambulants il·legals, en lloc de minimitzar-se s’ha accentuat, en perjudici dels comerciants i empresaris de Santa Margarida.

I en l’apartat de precs i preguntes del ple ordinari del mes de setembre, celebrat ahir dilluns, el portaveu d’ERC, Joan Plana, va esmentar aquest fenomen del top manta “que s’ha crònic i que és de difícil solució”, remarcant que “la policia tindrà un paper fonamental tant en la solució com en el control d’aquest problema, però que és evident que la Policia Local de Roses té manca de recursos humans, i per tant no ens ha de fer por demanar col·laboració a d’altres administracions que ens puguin ajudar”.
I amb un xic de sorna, Plana va preguntar “si es pot demanar al Ministeri de l’Interior que els 8.000 policies que hi seran aquest cap de setmana a Catalunya puguin venir a l’estiu a Roses a combatre la problemàtica del top manta”.

Omès el darrer comentari del portaveu d’ERC, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va respondre que “la col·laboració dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil havia estat molt bona anys enrere alhora de fer la vigilància al passeig marítim, però aquest any no hem pogut comptar amb aquesta col·laboració, i tot i contractar 6 policies interins durant 6 mesos, no ha estat suficient per minimitzar el problema”.
I com “la vigilància policial sobre els venedors ambulants no pot ser menor, al contrari, s’ha d’intensificar”, i davant la tessitura que l’estiu vinent Roses es trobi amb la manca de col·laboració tant de la Policia Autonòmica de Catalunya com del cos de la Benemèrita, l’alcaldessa va anunciar que “proposarem per als pressupostos de l’any que ve destinar una partida per contractar 12 policies locals, en lloc de 6”. 12 policies més que augmentaran la plantilla del cos de seguretat municipal a 52 agents durant l’estiu.

A més, l’alcaldessa de Roses va desvetllar que “s’ha adreçat una carta al departament d’Interior de la Generalitat per poder contractar 4 o 5 agents de seguretat privada que donarien reforç durant les hores de vigilància al passeig marítim a la Policia Local”.

Enguany, el nombre d’agents que havien de fer el servei de vigilància al passeig marítim, a més d’atendre les necessitats i urgències d’una Vila que passa de 20.000 a 100.000 habitants a l’estiu ha estat de només 46.