Roses vol millorar el seu lleure infantil i juvenil i proposa recuperar la figura de l’Esplai

Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Roses

Un moment de les sessions formatives de la Trobada

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Roses va organitzar el passat cap de setmana una Trobada dirigida a professionals del lleure, per tal d’analitzar i debatre entorn als casals infantils i juvenils de la Vila rosinca

Ajuntament de Roses
Els participants a la Trobada amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i la regidora de Joventut, Anna Jorquera

La recuperació de la figura de l’Esplai, actualment inexistent a Roses, per tal desenvolupar “activitats dirigides al nens i joves els cap de setmana durant tot l’any i no només a l’estiu”, ha afirmat la regidora de Joventut de Roses, Anna Jorquera, és una de les conclusions extretes en la Trobada organitzada, aquest passat cap de setmana, dirigida a professionals del lleure, amb la finalitat d’analitzar i debatre entorn als casals infantils i juvenils que organitza l’Ajuntament.

La recuperació de la figura de l’Esplai es va posar sobre la taula tenint en compte “la important tasca que poden desenvolupar des de l’àmbit del lleure i la participació”, va assenyalar Jorquera, la qual va assistir durant els dos dies que van durar les sessions i activitats, desenvolupades en una casa de colònies de Bàscara.
L’objectiu marcat per l’Àrea de Joventut de Roses en la celebració d’aquesta Trobada envers el lleure ha estat el de recollir opinions i propostes que li permetin continuar millorant els seus casals.

Aquesta iniciativa, emmarcada en el Pla Local de Joventut de Roses 2013, va comptar amb una trentena de participants, entre els quals es trobaven pre-monitors, monitors i directors del lleure, i de la qual Jorquera, va concloure que “ha estat molt positiva per la implicació del joves monitors  i directors de lleure en desenvolupar activitat envers els nens i nenes de Roses”.

Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Roses
Un moment d’una de les sessions formatives de la Trobada

Al llarg de dissabte i diumenge, es van desenvolupar diverses accions formatives i de debat i reflexió, entorn al lleure en el municipi de Roses i la realització d’activitats com els casals municipals o l’Estiu Jove, entre d’altres.

Dissabte, la jornada va adoptar una vessant més formativa, destinant-la a la realització de tres tallers (danses i cançons, jocs esportius exteriors i manualitats), per tal d’oferir recursos lúdics a monitors i monitores.

Diumenge, les activitats es van centrar en les sessions de treball on es va debatre entorn a la gestió i metodologia dels casals municipals de Roses, així com sobre el moment actual que viu el món del lleure en el municipi, activitats a potenciar, espais i recursos necessaris, etc.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Montse Mindan, també va voler ser present en la presentació de les conclusions de les jornades, escoltant i recollint les propostes plantejades, tenint en compte que els Casals de Roses és una activitat que cada estiu assoleixen un gran èxit de participació, arribant a aplegar al llarg dels mesos de juliol i agost fins a 900 nens i joves d’entre 3 a 16 anys.