Roses vol que la festivitat del Corpus esdevingui un atractiu turístic més de la Vila

Festivitat del Corpus

Una de les moltes decoracions florals de Roses durant la festa del Corpus

El departament de Promoció Econòmica vol que la festivitat del Corpus sigui un dia assenyalat per visitar Roses

Festivitat del Corpus
Una de les moltes decoracions florals que es van fer a Roses per la festivitat del Corpus

Les decoracions de flors amb catifes i altres ornaments pels carrers i l’església de Santa Maria de Roses sempre ho havia organitzat l’ l’Associació de Comerciants de Roses, ACOR, actualment Roses Comerç, però en les darreres edicions era un esdeveniment que havien fet seu els comerciants, els quals engalanaven els seus aparadors i carrers.
Però, en canvi, l’església de Santa Maria no es decorava floralment fins l’any passat, quan el departament de Promoció Econòmica de Roses es va oferir a sufragar les despeses que comportaven les ornamentacions, a canvi que l’Associació de Comerciants de Roses tornés a encarregar-se de l’organització.

I així, per segon any, l’ACOR, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, va celebrar la festa de Corpus amb l’elaboració de les tradicionals catifes de flors per part dels comerciants tant del centre de la Vila com dels vials adjacents.

Carrers que al llarg del dia van lluir les creacions florals composades tant per entitats com floristeries de Roses per deixar els vials Doctor Arruga, plaça de l’Àngel, Doctor Pi i Sunyer, Trinitat, Joan Badosa, Sant Elm, Av. Montserrat, plaça Llevant, Av. Jaume I, Francesc Macià i, “enguany, que es va incorporar per primera vegada, per exprés desig dels comerciants de la zona, el carrer Sant Sebastià”, ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.

Un nou vial incorporat a la festivitat del Corpus valorat molt positivament pel regidor “amb l’objectiu que aquesta festa vagi agafant pes, sigui més maca per tal que esdevingui un nou atractiu turístic de Roses, és  a dir, que el Corpus sigui un festa assenyalada a l’agenda com un dia que s’ha d’aprofitar per visitar el nostre municipi”, ha subratllat Llorens.

L’església de Santa Maria torna a lluir pel Corpus

L’església de Santa Maria de Roses ha estat un dels indrets que també ha lluit una decoració especial  concentrada en els altars i figures, elaborada per tretze floristeries de la comarca de l’Alt Empordà.
Tot i que en l’edició passada aquesta decoració es va dur a terme durant la Fira de la Rosa, a causa de la coincidència de dies entre aquesta fira i la festa de Corpus, enguany els organitzadors han decidit engalanar el temple religiós amb motiu d’aquesta festivitat.