Roses vol que la Generalitat es pronunciï d’una vegada sobre que vol fer amb el port de la Vila per poder establir una estratègia comercial

El Port de Roses

El Port de Roses

Una estratègia comercial que s’obriria a navilieres per portar al port de Roses creuers d’entre 200 i 300 passatgers

El Port de Roses
El Port de Roses

El port de Roses va ser-hi la setmana passada a la Fira Seatrade Cruise Med conjuntament amb els Ports de Palamós i Sant Carles de la Ràpita al Pavelló Medcruise (associació de ports amb creuers a la Mediterrània) sota el paraigües de Ports de la Generalitat.
I aprofitant  l’assistència del nou gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, el regidor de Turisme, Félix Llorens, va tornar a demanar “si el Govern vol ampliar o no el port de Roses, per així poder establir una estratègia comercial ja definitiva”, ha afirmat Llorens. Una petició que ja la va demanar ara fa un mes a la Generalitat, i que ho ha tornat a fer “per saber si el nostre port pot créixer en quant al nombre de vaixells, o ens quedem amb 9 o 10 creuers a l’any, es a dir, volem saber si podem invertir més o no en atraure navilieres que aportin vaixells, i que aquests puguin atracar a port amb 200 o 300 passatgers”.

L’ampliació, en el cas que Ports de la Generalitat la portés a terme, es podria fer, segons el regidor de Turisme de Roses, “de varies maneres, ja que es podria ampliar el segon moll, o per la part del port nàutic”.

Fira Seatrade Cruise Med

La Fira Seatrade Cruise Med és un mercat destinat a navilieres, armadors i ports amb que respon a la demanda de les companyies de creuers de trobars sinergies amb poblacions portuàries que el interessi ser destinació de creuers i així, oferir, conjuntament, uns serveis i una oferta del territori als turistes més exigents.
I el port de Roses, en la persona del regidor de Turisme, Fèlix Llorens es va desplaçar la setmana passada a Tenerife, on es va organitzar la Fira, per donar a conèixer les propostes que pot oferir Roses i el seu entorn als turistes creurístics, “i intentar tancar acords amb les companyies navilieres, no ja per al 2017, sinó pel 2018”, ha assenyalat Llorens, remarcant que el “que volem són creuers amb 200 o 300 persones com a molt, però d’un alt poder adquisitiu, un turista selecte, d’alta qualitat, que és el públic que ens interessa que vingui a Roses”.

Fira d’Utrecht

A banda d’assistir a la Seatrade Cruise Med una delegació del departament de Turisme de Roses va ser present a l’estant del Patronat de Turisme Costab Brava-Girona a la Fira d’Utrecht, a Holanda. Una fira “que té la particularitat que els assistents tenen més de 50 anys, és un públic sènior que va allà a per feina, és a dir, que en lloc de tafanejar va a programar-se les seves vacances”, ha afirmat el regidor Fèlix Llorens, per destacar que “vam estar en aquesta Fira perquè hi ha públic que escull Roses com la seva destinació per venir durant aquests mesos de setembre, octubre i novembre gràcies a la bona temperatura que tenim a la tardor. Són turistes que busquen càmpings, i que coneixen Roses i el seu entorn”.
Una fira, aquesta la d’Utrecht, que presenta una potencialitat per captar nous visitants, per la qual cosa, l’Ajuntament de Roses hi tornarà a ser l’any vinent