Un rosinc aconsegueix gairebé 1.000 euros i els dona a FADIR

Repte 50 x 100 a Roses

Paco Abarca i Manel Pons en el moment de l'entrega del xec per valor de 955 euros

Paco Abarca va organitzar al mes de desembre la 3ª edició del repte 50 x 100 de natació a benefici aquesta vegada de FADIR, la Fundació d’Ajuda al Discapacitats de Roses

Tot va començar al 2015, quan el rosinc Paco Abarca, un aficionat, o millor dit, un enamorat de la natació, va decidir organitzar a la Piscina Municipal de Roses juntament amb la seva dona, l’Anabel Vargas, el Repte 50 x 100 de natació després d’haver aconseguit un any abans creuar l’estret de Gibraltar nedant.

I aquest Repte, que consisteix en fer 50 sèries de 100 metres, Abarca va voler que fos solidari per tal d’ajudar a qui ho necessités, i després de parlar amb Alfons Gómez (l’impulsor de ‘Un Somriure per la leucèmia’), va decidir donar els diners recaptats a la Fundació Josep Carreras. I el segon any, al 2016, a l’Associació Tramuntanets.

I al passat mes de desembre, concretament el dia 16, en Paco i l’Anabel van organitzar la tercera edició del Repte 50 x 100, la qual ha tingut una novetat alhora de recaptar els diners, “sí, els dos primes anys jo recollia l’aportació voluntària de cada participant i després els hi donava a les entitats beneficiaries, però enguany hem decidit que els nedadors fessin l’ingrés a través d’un plataforma web, que afegit als col·laboradors tant de Roses com de les poblacions del voltant que s’han implicat hem aconseguit un total de 955 euros”, ha manifestat Paco Abarca. Una quantitat que ha superat amb escreix la dels dos primers anys.

I ahir divendres l’impulsor d’aquesta iniciativa esportiva-solidària va fer entrega del xec per valor de 955 euros a Manel Pons, president de FADIR i entitat beneficiaria enguany del Repte 50 x 100. Pons  va agrair aquests diners assenyalant que “la suma d’aquestes petites aportacions, però a la vegada molt grans, ens ajuda a tirar endavant la Fundació”.

Paco Abarca té clar que aquest repte solidari de natació tindrà continuïtat l’any vinent, tot i que encara no ha decidit quina entitat serà la beneficiaria.