El rosinc Eduard Berta es proclama campió d’Espanya com a tècnic de la Selecció Catalana de Handbol

Eduard Berta
Eduard Berta amb la copa lliurada pel Club Handbol Empordà i la medalla d'or aconseguida al campionat d'Espanya d'Handbol de Seleccions Autonòmiques

El Club Handbol Empordà felicita a Eduard Berta per l’or aconseguit al campionat d’Espanya amb un reconeixement sorpresa

Eduard Berta
Eduard Berta amb la copa lliurada pel Club Handbol Empordà i la medalla d’or aconseguida al campionat d’Espanya

La Selecció Catalana Infantil de Handbol, dirigida pel rosinc Eduard Berta, va conquerir el passat divendres la medalla d’or en el campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques que es va celebrar a Almeria.
L’equip català va disputar un campionat immaculat. De 6 partits en va guanyar tots sis.
I en la final, davant la Comunitat de Madrid es va imposar per un contundent 31 a 17.
I ahir diumenge, el Club Handbol Empordà, equip que va néixer l’any 2010 de la unió del Club Handbol Esplais de Castelló d’Empúries i el Club Handbol Joventut Roses, va retre un reconeixement sorpresa a Berta per la conquesta del títol de campió d’Espanya com a tècnic de la Selecció Catalana Infantil, “estic molt content, no tenia ni idea i no m’esperava”, va dir un agraït Eduard Berta. Tot els jugadors de les diferents categories, el cos tècnic i la directiva, amb el president Antonio José Gómez al capdavant, van fer-li el passadís de campió després del partit de lliga que va disputar un dels equips del club, i li va ser lliurada una copa a mena de felicitació per la medalla d’or aconseguida a Almeria.

Els representants del Club Handbol Empordà des del mateix divendres, quan van conèixer el triomf de la selecció dirigida per Eduard Berta, van voler organitzar una acte de reconeixement a la tasca del tècnic de handbol rosinc, “va ser saber la victòria de la Selecció Catalana quan entre alguns pares i la directiva ja vam decidir de fer algun acte sorpresa, perquè creiem que és prou important per celebrar-ho”, va reconèixer Gómez, el qual va reconèixer que “l’èxit de l’Edu és molt important per a nosaltres com a club, i el fet de tenir amb nosaltres com a director tècnic a l’entrenador de la Selecció Catalana Infantil, guanyadora de l’or al campionat d’Espanya, és un plus que et motiva per continuar endavant”.

Eduard Berta i la seva gran passió, el Handbol

Eduard Berta és de Roses i té 37 anys. Bé, gairebé 38, ja que els farà aquest proper dijous. I d’aquests gairebé 38 anys en porta 25 en el món del handbol, des que “vaig començar a jugar en el col·legi a la categoria d’aleví, perquè des de ben petit sempre m’ha agradat l’esport i els valors que van associats a ell, com l’esforç, el sacrifici i el companyerisme”.

Club Handbol Empordà
El Club Handbol Empordà, una gran família

Després d’acabar la seva etapa com a jugador no va deixar d’estar lligat al handbol, ja que va decidir treure’s el títol d’entrenador nacional. Una tasca, la de tècnic que ha desenvolupat en les categories de formació en diferents ciutats. “Primer a Esplugues de Llobregat, tot seguit a Bell-lloc”, on va fer de tècnic i coordinador, la mateixa funció que va desenvolupar a l’equip gironí del GEiEG. I de Girona es va traslladar “a Madrid per entrenar primer a l’Iplacea d’Alcalà d’Henares i després a l’equip cadet de l’Alcobendas durant dos anys”. Etapa a la que va posar fi per tornar cap a casa, Roses, i fer-se càrrec del Club Handbol Empordà com a director tècnic, així com a entrenador d’alguns dels equips base.

Una trajectòria en la formació de jugadors en el handbol que no ha passat desapercebuda per la Federació Catalana d’aquest esport, que el va designar com el tècnic ideal de la Selecció Catalana Infantil de Handbol. I Eduard Berta ho va demostrar el passat divendres conquerint la medalla d’or al campionat d’Espanya.