Rosinc, premi príncep de Girona, i ara amb un avió de la companyia Vueling amb el seu nom, El Amrani

Amrani-Bus

Mohamed El Amrani treballant en un dels seus projectes

El rosinc Mohamed El Amrani forma part de la campanya “Històries de persones anònimes que es mereixen un avió!” de Vueling

Amrani-Bus
Mohamed El Amrani treballant en un dels seus projectes

Un Airbus 320 de la companyia Vueling sobrevolarà l’espai aeri amb el nom “Amrani – Bus”. Un reconeixement més que obté el jove rosinc de 22 anys Mohamed El Amrani pel seu activisme social i pel seu talent en crear i participar en projectes solidaris interculturals envers la convivència de les persones. Projectes que el van fer mereixedor a El Amrani de ser distingit al 2014 amb el premi Príncep de Girona, ara Princesa de Girona, que va ser lliurat pel rei Felip Vi. I un any abans, al 2013, la Infanta Elena el va fer entrega del premi d’Emprenedoria Social per la tasca que desenvolupa l’associació que ell mateix va fundar, la Xarxa de Convivència de Roses.

I ara, El Amrani ha estat també mereixedor de formar part de la campanya “Històries que mereixen un avió” i tenir un Airbus 320 amb el seu nom.
L’origen d’aquest reconeixement de la companyia aèria es remunta a ara fa dos anys, quan en Mohamed, d’origen marroquí i conegut per tothom a Roses com en Moha, va viatjar al seu país i va descobrir que els nens i nenes de diverses zones rurals de la zona nord de Xef Chaouen tenien dificultats per anar a l’escola per falta de transport escolar, “llavors, quan vaig tornar a Roses em vaig proposar d’aconseguir un bus per a que la mainada pogués anar al col·legi”, ha explicat Mohamed El Amrani.

El jove rosinc va començar llavors a contactar amb tot tipus de persones i organismes, sense èxit, fins que va redactar un projecte que va fer arribar a l’Associació IDEM de Salt, la qual el va presentar a l’Ajuntament de Girona. Institució que va donar el seu vist-i-plau per finançar el projecte i comprar a l’empresa TEISA un autobús de 80 places, que ara circula cada dia per la zona de Xef Chaouen transportant nens i nenes a l’escola.

“Una història que mereix un avió” i per la qual Vueling ha batejat “Amrani-Bus” un Airbus 320, tot i que en Moha no ho rep com un reconeixement personal, sinó a iniciatives “darreres les quals estan les persones que m’han ajudat i m’ajuden en les meves propostes, en les meves bogeries com di jo”, ha manifestat en Moha, el qual ha reconegut, com no podia ser d’una altra manera, sentir-se “molt orgullós d’haver estat un dels elegits per Vueling com a mereixedor de portar el meu nom en un avió”.

Les zones rurals de Xef Chaouen, al Marroc, ja tenen un bus per transportar escolars, i El Amrani un Airbus amb el seu nom.