El rosinc Rafael Montenegro és l’autor del calendari de Roses 2018, disponible a partir de dilluns, 4 de desembre

Calendari de Roses 2018

Un moment de la presentació del calendari de Roses 2018

L’Ajuntament de Roses edita un nou calendari d’imatges de la Vila que posa a disposició de la ciutadania de manera gratuïta

Calendari de Roses 2018
Un moment de la presentació del calendari de Roses 2018

“Com estem fent al llarg dels darrers anys volem que siguin fotògrafs rosincs els que elaborin el calendari de Roses, al 2015 va ser Joan Joanola, l’any passat José Roy i enguany un altre fotògraf rosinc és l’escollit per posar imatge als mesos de l’any 2018”, ha afirmat el regidor de Cultura, Francesc Giner, durant la presentació de l’almanac de l’any vinent que ha portat amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el mateix fotògraf.

I el rosinc escollit en aquesta ocasió per posar imatge als mesos de l’any 2018 ha estat Rafael Montenegro, qui, a través d’una selecció de 13 fotografies (12 mesos + portada), ofereix la seva visió personal de la població a través dels diferents espais i moments del dia escollits. Tal i com ha explicat l’autor, la temàtica del calendari “és de paisatges de llarga exposició dels indrets més macos per mi de la Vila, unes fotografies per les quals he utilitzat molts de filtres, per tant les imatges que surten al calendari són les que ha captat la càmera, aconseguint resultats similars al de la fotografia analògica tradicional, evitant les tècniques de tractament digital”. 

“La tècnica de llarga exposició,  ha explicat Montenegro, vol dir que la foto no s’ha fet en una fracció de segon, sinó en un període més llarg de temps, com per exemple, 22 minuts, des que s’obre l’obturador fins que es tenca”.

L’alcaldessa de Roses, ha assenyalat que aquesta tècnica utilitzada per Rafael Montenegro per captar les fotografies “fa que la gent pugui gaudir d’unes imatges realment boniques en cada mes del calendari, i que en cadascú dels dotze mesos porti als vilatans una bona notícia en proporció a la bellesa de la foto corresponent”.

Rafael Montenegro

Rafael Montenegro és fill de Roses i s’inicià en el món de la fotografia l’any 2009, primerament de manera autodidacta i, més endavant, a través d’un curs de fotografia professional. Tot i que la seva especialitat són els retrats i la fotografia documental, l’apassionen també la fotografia de paisatges, la macrofotografia i la fotografia nocturna, matèries en què treballa i segueix formant-se.

Dilluns, 4 de desembre, el calendari es posa a disposició dels vilatans

L’Ajuntament de Roses edita el calendari anual que posa gratuïtament, a partir d’aquest dilluns 4 de desembre, a disposició de veïns i  visitants del municipi des de l’any 2006. D’aquesta manera, ofereix un obsequi als vilatans coincidint amb les festes nadalenques, plasmant les diverses visions i cares de Roses a través del treball fotogràfic dels artistes del municipi.

Com en edicions anteriors, el nombre d’exemplars editats ha estat de 3.000, la distribució dels quals s’inicia dilluns 4 de desembre, fins a la fi d’existències. Els punts de distribució són la Biblioteca Jaume Vicens Vives, l’Oficina de Turisme i el Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament.

Les 13 fotografies que integren el calendari estaran també exposades a l’Oficina de Turisme fins a mitjans del mes de gener.