La rosinca Agnès Fàbregas és la nova coordinadora territorial de Joventut a Girona

Agnès Fàbregas

Agnès Fàbregas (dreta) amb la directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch

Agnès Fàbregas va ser nomenada ahir responsable de Joventut a la demarcació de Girona

Agnès Fàbregas
Agnès Fàbregas (dreta) amb la directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch

Agnès Fàbregas, que des del 2003 dirigia l’Escola de Primària Jaume Vicens Vives de Roses, va ser presentada ahir per la directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, en un acte que es va celebrar a la Sala Carles Rahola de la seu de la Generalitat a Girona, com a nova coordinadora territorial de Joventut, Agnès Fàbregas.

“Ha estat una sorpresa agradable, i m’ho he plantejat com a un repte personal amb molta il·lusió i amb moltes ganes de treballar fent polítiques de joventut, de proximitat pel que fa al territori de Girona” va expressar Fàbregas.

Perquè territori en trepitjarà Fàbregas, dins del seu nou càrrec, “molt de territori, de fet ja en tinc visites a la comarca de l’Alt Empordà, un altra a la del Ripollés… De fet, l’agenda ja la tinc plena amb l’idea d’agafar les eines de les quals disposa el govern català – la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil i el programa de Garantia Juvenil – per adaptar-les dins les necessitats de cada territori, després de parlar, evidentment, amb els tècnics i regidors dels ajuntaments de cada població”, va dir la nova coordinadora de Joventut a Girona.

De fet, durant la presentació es va parlar tant de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil, que a les comarques gironines disposa de 8 oficines joves i 39 punts d’informació, on 168.00 joves van fer ús l’any passat, com del programa de Garantia Juvenil, que vol introduir al joves en la població activa i lluitar contra la precarietat laboral.

Marta Vilalta, durant la presentació d’Agnès Fàbregas com a nova coordinadora territorial de Joventut a Girona, va parlar dels objectius de treball de la seva direcció general, destacant un doble full de ruta pel que fa a les polítiques de joventut que, segons va assenyalar, “passa per donar resposta a les principals necessitats immediates dels joves, i per construir una república catalana amb oportunitats per a tothom i especialment pels joves”.

Agnès Fàbregas i Badosa

Nascuda a Roses l’any 1980, Agnès Fàbregas i Badosa és diplomada en magisteri a l’especialitat d’educació musical per la Universitat de Girona. Té formació en direcció, gestió i organització de centres educatius pel Departament d’Ensenyament.
L’any 2005 va començar a treballar de mestra pel Departament d’Ensenyament.
De juliol del 2009 a setembre del 2013 va ser cap d’estudis de l’Escola Jaume Vicens Vives de Roses, centre del qual n’ha estat la directora des del setembre del 2013 i fins al 30 d’abril del 2016.