Els rosincs donen prop de 2.000 euros per l’esmorzar dels nens pobres de Guinea Conakry

Associació d'Amics de Guinea Conakry

Els rosincs van emplenar la Sala Suf en solidaritat del nens de Guinea Conakry

El dinar degustació de l’Associació d’Amics de Guinea Conakry va comptar amb la participació d’unes 200 persones que es van solidaritzar amb la mainada que viu en extrema pobresa a La Cité de la Solidarité

Associació d'Amics de Guinea Conakry
Els rosincs van emplenar la Sala Suf en solidaritat del nens de Guinea Conakry

Després de tot el matí participant i lluitant contra la pluja intermitent durant la celebrecació de la 16ª Fira d’Entitats, tant els paradistes com els visitant d’aquesta Fira Mercat, van gaudir d’un bon dinar composat de múltiples plats cuinats tant pels vilatans de Roses com per diferents establiments de restauració i hostaleria de la població.

El motiu, ajudar als centenars de nens i nenes, al voltant de 300, que viuen, amb els seu pares minusvàlids, en un antiga caserna de l’exèrcit francès de Guinea. Un lloc apartat de la població anonemat La Cité de la Solidarité.

L’Associació d’Amics de Guinea Conakry, amb Núria Marès al capdavant ja fa 7 anys que es dedica a recaptar diners per ajudar als joves africans, que viuen en condicions d’extrema pobresa.
Associació d’Amics de Guinea ConakryI els rosincs van respondre un altre cop a la crida de la Núria. Uns cuinant i els altres degustant pel preu de 6 euros els plats preparats, “sí, molt contenta de la resposta de la gent, tant dels que venen a menjar com els que han dedicat hores i hores a elaborar els plats”, va assenyalar Núria Marès.
I d’altres que ho fan sense menjar ni cuinar, ja que només es van apropar a la SUF, on es va celebrar el dinar, a donar el seu donatiu. D’aquesta manera es van recaptar al voltant de 2.000 euros que asseguraran per un temps l’esmorzar dels nens i nenes de La Cité de la Solidarité, un esmorzar que abans “era d’un got de llet amb Cola-Cao  i mitja baguette amb mantega i sucre, i ara només es composa d’una bullida d’arròs amb llet i sucre. Ja no ens arriben els cèntims, la gent ajuda però la crisi es fa notar”, es va lamentar Marès.
Segons la presidenta de l’Associació d’Amics de Guinea Conakry, cada mes han de recaptar mil euros per assegurar el menjar dels nens africans ‘i hem de córrer per aconseguir-ho i no arribem, però fem el que podem”, va assenyalar.