Rosincs i rosinques donen màscares de busseig per convertir-les en respiradors

Màscares de busseig a Roses

Algunes màscares de busseig que ha donat la ciutadania de Roses per convertir-les en respiradors

Màscares de busseig que han donat a la Policia Local de Roses que les derivarà a l’Hospital de Figueres

Roses és una Vila molt solidària. Una solidaritat que està en l’ADN de tots els seus vilatans i vilatanes. I aquesta solidaritat ha quedat palesa un cop més, ja que aquest matí ciutadans i ciutadanes, per pròpia iniciativa, han decidit donar les seves màscares de busseig, o d’snorkel para ser convertides en respiradors i ajudar a les persones contagiades pel coronavirus.
Aquesta iniciativa per part de la ciutadania de Roses ha estat pel regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, “una mostra més de la solidaritat ciutadana per tal d’afrontar la crisi sanitària. Aquestes situacions són dures però està clar que deixen aflorar mostres de compromís social com aquesta”.

Unes màscares, la majoria de les donades que, com es pot comprovar a la imatge, són les comercialitzades per la cadena de distribució de material esportiu, Decatlhon i que les han portat a les dependències de la Policia Local de Roses, que faran arribar a l’Hospital de Figueres per reciclar-les com a respiradors. Com ha assenyalat el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana

Tu també pots donar la teva màscara de busseig

Fins al moment, els vilatans i vilatanes han portat una vintena de màscares, però des de comissaria de la Policia Municipal es fa una crida per a que tots els rosincs i rosinques que vulguin portin les seves màscares de busseig per a que els agents locals de seguretat facin arribar a l’Hospital Comarcal de Figueres.