El Rotary Club i la Creu Roja, junts per ajudar als més necessitats

El Rotary Club i la Creu Roja, junts per ajudar als més necessitats

El Rotary Club i la Creu Roja aplegaran esforços per ajudar a les persones necessitades

El Rotary Club Roses-Empuriabrava es fa càrrec del cost del d’un projecte de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries basat en la distribució de Kits de Suport Social

El Rotary Club i la Creu Roja, junts per ajudar als més necessitats
El Rotary Club i la Creu Roja aplegaran esforços per ajudar a les persones necessitades

El projecte de Kits de Suport Social tracta d’unes caixes que contenen productes per cobrir les necessitats bàsiques de les persones en situació vulnerable, però en aquest cas “destinat a la higiene personal i neteja de la llar, que ve a complementar el tema de l’alimentació que es dóna des del CDA, FADIR, i nosaltres mateixos des de la Creu Roja. La higiene es deixa una mica de banda quan parlem de persones necessitades i considerem que també és una necessitat bàsica, per això, hem tornar ha endegat un projecte de Kits de Suport Social, que ja vam crear fa anys”, ha afirmat Claudia De Cruz, Tècnica Social de Creu Roja.

I per portar a terme aquest projecte compten amb l’ajuda del Rotary Club Roses-Empuriabrava, el qual s’encarregarà del pressupost, ja que “el nostre Club, tant com altres entitats o persones que trobem i que estiguin interessats en aquest projecte, ajudarem a la Creu Roja per aconseguir repartir tants de Kits de Suport Social com sigui possible”, ha assenyalat el president del Rotary, Erik Bakkes.

Aquests kits d’higiene estan composats, en el cas de les dones, per “pasta i raspall de dents, compreses, desodorant, xampú, gel, i una pinta, entre d’altres; en el d’homes és molt semblant amb maquineta i crema d’afaitar, i en el de la neteja de la llar, hi ha lleixiu, sabó per a fregar el terra, per al rentaplats, i la rentadora”, ha  explicat Decruz.

El Relacions Públiques del Rotary Club, Robert Dunning, ha afirmat que han decidit ajudar a la Creu Roja “perquè és una entitat nostra, de la nostra regió, que es diu Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries i nosaltres som el Rotary Club Roses-Empuriabrava, i és molt important ajudar als que tenim a casa”.

Una ajuda, sens dubte, molt ben rebuda i agraïda pel president de l’entitat internacional a Roses, ja que “ens permetrà fer un pas més dins d’aquest canvi que estem fent en el sentit que, sense deixant de banda la qüestió alimentària, li volem donar importància a l’apartat sanitari, que és una necessitat que hi és i que no es tan visible”, ha significat Jordi Segura.

Aquest acord de col·laboració entre totes dues entitats es va fer oficial el passat dijous a la seu social del Rotary Club a Roses, l’Hotel Risech.

Ajuda puntual

Cal destacar que aquests Kits de Suport Social, que s’estan preparant amb la previsió de repartir-los a principis de 2018, representen una ajuda puntual, temporal, que s’ofereix a les persones que no poden entrar al circuit habitual d’ajudes socials fins que surtin de la seva situació precària en la que es troben.