Rutes de senderisme pel territori natural de Roses

Roses a peu

‘Roses a Peu’ és el nom de la iniciativa impulsada per l’Àrea de Turisme dirigida principalment a la població de Roses

Roses a peuL’Àrea de Turisme de Roses ja ofereix un sèrie de rutes pel territori natural de la Vila dirigida als visitants. Unes rutes que a partir d’aquest dissabte organitza “per tal que la població rosinca sigui coneixedora d’aquest rutes i així que sigui prescriptora del potencial de turisme actiu, en aquest cas de senderisme, que té el poble de Roses, focalitzat en el Parc Natural del Cap de Creus”, ha afirmat el regidor de Turisme, Félix Llorens.

Així, dissabte es portarà a terme la primera de les rutes (que transcorrerà pel camí de Ronda, vegeu taula informativa a sota), que tindran la col·laboració de l’Associació Excursionista Cabirols i el Cap de Creus, “ja que totes comptaran amb un guia oficial del Parc Natural”, ha desvetllat Llorens.

En total seran 7 itineraris per diferents indrets i punts d’interès del terme municipal, integren aquest programa que comptaran amb l’acompanyament de guies oficials del Parc Natural del Cap de Creus. 

Els recorreguts proposats tindran lloc entre el 20 d’octubre i el 6 d’abril de 2019, i permetran aprofundir en diferents aspectes de l’entorn natural, històric i cultural, de Roses, tot gaudint d’increïbles vistes i d’un entorn immillorable.

RUTES DE SENDERISME DE ROSES

JORNADES DE DESCOBERTA AMB GUIA OFICIAL DEL PARC NATURAL DEL CAP DE CREUS
Ruta 1 20/10/2018 a les 9 hores Camí de Ronda de Roses-Cala Montjoi
Tornada amb el Tren Roses Exprés
Ruta 2 03/11/2018 a les 17 hores Posta de sol: Pla de les Gates
Cal dur frontal o llanterna.
Anada amb el Tren Roses Expres
Ruta 3 17/11/2018 a les 9 hores Itinerari megalític i de paisatge pel Cap de Creus
Anada i tornada amb el Tren Roses Expres
Ruta 4 22/12/2018 a les 9 hores Visigòtics i megalítics
Ruta 5 26/01/2019 a les 9 hores Masos de Roses
Ruta 6 16/02/2019 a les 9 hores Pic de l’Àliga entre oliveres
Ruta 7 06/04/2019 a les 9 hores GR92: Cala Montjoi-Cadaqués
Anada amb el Tren Roses Expres. Tornada, en bus o catamarà (Segons condicions meteorològiques)
Inscripcions a: inscripcions.roses.cat i a l’Oficina de Turisme (Tel. 972 25 73 31)

Les activitats s’han ideat com jornades de descoberta, on els participants podran gaudir de l’experiència i paisatges que ofereixen el GR-92 i el camí de ronda, l’ascensió al Pic de l’Àliga, la posta de sol des del Pla de les Gates o una ruta entre oliveres, ampliant al mateix temps els seus coneixements sobre megalitisme, els vestigis visigòtics de Roses o els seus, gràcies a les explicacions dels guies del Parc Natural.

Totes les activitats són gratuïtes. Per participar-hi, cal realitzar inscripció prèvia, ja sigui a través de l’enllaç inscripcions.roses.cat, o bé personalment a l’Oficina de Turisme de Roses.