Inici Catalunya S’activa el Pla PROCICAT davant l’episodi de fort vent d’aquest dissabte

S’activa el Pla PROCICAT davant l’episodi de fort vent d’aquest dissabte

Forts vents per aquest dissabte

Protecció Civil recomana extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure i la mobilitat en zona urbana pel fort vent

Forts vents per aquest dissabte

Protecció Civil de la Generalitat (Departament d’Interior) ha activat l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per risc de ventades en base a la informació del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que preveu un episodi de temporal amb fort vent a partir de la propera nit i durant el dia de demà. 

Alerta per fort vent

L’SMC preveu que l’episodi de fort vent afecti la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre, la Plana de Lleida, la Catalunya Central i Barcelona a partir de la propera nit i matinada fins al migdia de dissabte. A partir de la tarda el fenomen de fort vent s’intensificarà però es concentrarà a les Terres de l’Ebre, Ponent, Pirineu i Empordà.

A Barcelona i el seu entorn s’esperen ratxes màximes que arribin fins als 70 km/h i, per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania que extremi la prudència en les activitats a l’aire lliure en zona urbana i en el medi natural mentre duri l’episodi, especialment demà al matí, i molt de compte amb el mobiliari urbà que el vent pugui fer caure.

Cal extremar les precaucions i assegurar o retirar els objectes que es trobin a terrasses i balcons de les cases que el vent pot fer caure al carrer. Així mateix, en el cas que allà on us trobeu el vent bufi amb força intensitat, cal evitar refugiar-vos al costat de murs que puguin resultar inestables, cartells i mobiliari urbà, així com d’arbres dels que es pugui’n desprendre branques o fragments del tronc. Per la realització de les activitats a l’aire lliure, sobretot amb caràcter esportiu i a zones boscoses o parcs i jardins,cal garantir abans que es fan amb seguretat i no hi ha risc de caiguda o despreniment d’objectes. Feu cas de les recomanacions del Servei Català de Trànsit en la conducció, especialment en el cas de vehicles pesants i en carreteres a cotes altes. 

Prealerta NEUCAT per nevades al Pirineu

Protecció Civil de la Generalitat DGPC ha posat en Prealerta el Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya NEUCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que es puguin produir nevades demà dissabte des del matí al Pirineu Occidental, afectant sobretot les comarques de la Val d’Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà. A partir del migdia de demà, les precipitacions podrien afectar altres punt del Pirineu amb menor intensitat. A última hora de la tarda la cota de neu baixarà i podria afectar l’extrem més oriental del Pirineu i les cotes més elevades de l’Empordà.

A les cotes més altes del Pirineu, on les nevades coincideixin amb el fort vent, es pot produir el fenomen del torb reduint molt la visibilitat.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la població tenir presents els consells d’autoprotecció en les activitats a l’exterior i a casa davant les nevades http://interior.gencat.cat/nevades sobretot també en els desplaçaments. Es recomana prudència en la conducció allà on nevi amb intensitat, portar sempre el vehicle preparat pels desplaçaments a muntanya (cadenes, mòbil amb bateria, alguna manta o roba d’abric de reserva, aigua i algun aliment calòric) i seguir sempre els consells del Servei Català de Trànsit i consultar les incidències viàries al seu web http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm o al Twitter @transit.

A més, amb la baixada de temperatures, recordeu assegurar-vos del bon funcionament d’aquells aparells i sistemes de calefacció per tal d’evitar accidents. Trobareu els consells Protecció Civil per evitar intoxicacions i asfíxies per monòxid al web interior.gencat.cat/seguretatllar

Seguiu els avisos i les incidències més significatives de la nevada al Twitter de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat.

Prealerta INUNCAT per Mala mar

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla INUNCAT davant la previsió de fort onatge demà dissabte a l’Empordà, sobretot al Cap de Creus i Begur.

Per aquest motiu, es demana extremar la prudència en les proximitats de passeigs marítims, camins de ronda i  platges i no apropar-se a espigons i altres llocs on trenquin les ones. Un cop de mar pot endur-se una persona mar endins.

Exit mobile version