El Sala Roses Cadet s’enfonsa… Moralment

Club Esportiu Sala Roses Team 14

L'equip que es va enfrontar al Llinars amb dos joves seguidores del Sala Roses

Els jugadors del Club Esportiu Sala Roses Team 14 Cadet baixen els braços a la segona part i acaben golejats

Club Esportiu Sala Roses Team 14
L’equip que es va enfrontar al Llinars amb dos joves seguidores del Sala Roses

Els jugadors del Club Esportiu Sala Roses Team 14 debuten enguany a la Lliga Cadet grup A de futbol sala.
Cap d’ells havia jugat a jugat en una competició oficial al futbol en pista. A futbol 11 sí, però tot i que en tots dos es juga amb els peus i consisteixen en ficar la pilota en la porteria contraria no tenen res a veure.

Per tant, estan aprenent. I ho fan davant equips que porten anys, o si més no, tenen més experiència que els rosincs en això del futbol sala. I la conseqüència és que acaben perdent tots els partits, per golejada. Una dinàmica que tard  o d’hora ha de canviar, perquè els xavals saben jugar a futbol, sinó tots la majoria. Però, pel que es va veure ahir davant el F.S. Llinars a la sala polivalent del Pavelló Municipal d’Esports, la dinàmica trigarà en canviar, perquè “no pot ser que tinguem 4 jugadors de camp i només corrin dos i els altres vagin caminant, perquè les coses poden sortir bé o malament, però has d’anar-hi, no pots abaixar els braços d’aquesta manera”, va dir el tècnic Jordi Alacid.

“D’aquesta manera”, es referia Alacid a l’apatia amb la que van jugar els rosincs durant la segona part. Una apatia que fins i tot va emmudir al tècnic Esteban Chaves, entrenador molt cridaner que, normalment, no para de corregir, animar, i donar ordres als seus jugadors des de la banda.
I el que va passar és que els jugadors, després d’acabar la primera part perdent 0 a 3, es van desentendre del partit, i van acabar cedint 5 gols més a la represa sense saber de quin color era la samarreta del porter rival. Total: 0 a 8.

Manca de jugadors de refresc i categoria massa alta

Com a descàrrec de l’enfonsament moral i anímic dels jugadors del Club Esportiu Sala Roses Team 14 Cadet cal assenyalar que disputa la lliga amb dos handicaps respecte al seus rivals. El primer és que estan disputant la lliga Cadet (15-16 anys) quan l’haurien fer en Infantil (13-14 anys). I ho fan obligat per la Federació Catalana de Fubol Sala “perquè tenim un jugador en edat Cadet, tot i que la resta són d’Infantil”, va dir Gualde.

I l’altre disculpa que tenen els jugadors rosincs és que, tot i que estan aprenent a competir en futbol sala i a conèixer els principis tàctics d’aquest esport davant equips amb més taules, ho fan davant rivals amb 10 jugadors, és a dir que tenen jugadors de refresc quan el Sala Roses Team Cadet es presenta als partits amb els 5 jugadors justos o com a molt amb un a la banqueta de refresc.
“Necessitem més jugadors, així, a part que els joves aniran més descansats també hi haurà una mica més de competència”, va dir el president del Club Esportiu Sala Roses Team 14 Cadet, José Francisco Gualde, el qual va fer una crida a tots els joves entre 14 i 16 anys que estiguin interessats en jugar al Futsal que es passin  pels entrenament de l’equip Cadet, que són els dilluns i dijous, de 19:30 a 21 hores, pel Pavelló Municipal d’Esports de Roses.

El Sala Roses visita dissabte la pista de l’Alta Segarra en partit corresponent a la 8º jornada de la lliga.