Salut Empordà Cooperació destinarà 12.500 € en el projecte de cooperació internacional de Thillé Boubacar

Salut Empordà Cooperació
Material enviat a Thillé Boubacar

Amb aquests diners l’ONG de la Fundació Salut Empordà ajudarà en l’adequació de les diferents àrees del nou centre de salut d’aquesta població situada al nord del Senegal

Salut Empordà Cooperació (SEC), l’ONG de la Fundació Salut Empordà, continua amb el projecte de cooperació internacional al Senegal i aquest any destinarà 12.500 euros a ajudar en l’adequació del nou centre de salut de la població de Thillé Boubacar, a més de l’enviament de material i diversos aparells usats.

Gràcies a la feina que s’ha fet des de la comunitat, i al suport que els ofereix el SEC des del 2017, el consultori local de Thillé Boubacar ha evolucionat de dispensari a centre de salut. Ara també compta amb més professionals sanitaris, la qual cosa ha comportat que hagi incrementat considerablement la seva activitat. Per a donar-li resposta, l’ONG altempordanesa ajudarà a millorar l’àrea obstètrica amb l’enviament d’una sèrie d’aparells i materials obstètrics i pediàtrics. Gràcies a la donació de la Clínica Santa Creu, disposaran d’una incubadora, set nius (bressols), tres llits, mobiliari divers i petit material fungible. I gràcies a la donació d’un particular, ja han rebut un ecògraf.

També s’ha actuat per a millorar l’espai. El centre de salut està dividit en diferents pavellons i, per tal d’aïllar-los de l’exterior, s’ha construït una tanca perimetral de la zona obstètrica. Les tasques han anat a càrrec dels veïns de la comunitat i el SEC ha assumit el cost dels materials. 

A més de l’àrea obstètrica, també es millora la de Farmàcia. Així, amb l’objectiu de preservar els medicaments de les altes temperatures i dels talls de llum, Salut Empordà Cooperació els proveirà d’un aparell d’aire condicionat i d’un generador. També es donarà suport en la creació del Laboratori, amb l’enviament d’un aparell d’Hematologia, un de Bioquímica, amb els reactius corresponents, i d’un microscopi, en aquest cas donat per la Fundació Salut Empordà.

Part d’aquests materials i aparells ja han arribat al centre de salut de Thillé Boubacar i d’altres s’han enviat per transport naval. Està previst que arribin al seu destí al mes de  juny.

D’altra banda, l’ONG continua amb els projectes locals de l’Alt Empordà. En aquest primer trimestre de 2021, el préstec de material ortopèdic ha igualat l’activitat d’altres anys en què no hi havia la pandèmia de la Covid-19. I en el cas del projecte de donació de medicaments, s’han doblat les persones ateses respecte al 2020.