Salut forma els equips d’infermeria que vacunaran de COVID-19 a partir de diumenge

Vacunació de la Covid-19
Formació al personal sanitari sobre la vacunació de la Covid-19

La previsió és de vacunar mig milió de persones en el primer trimestre

Ahir, en presencia de la consellera de Salut, Alba Vergés, es va iniciar la formació de prop d’una trentena d’infermeres que coordinaran els equips de vacunació que es desplegaran, acompanyats d’una gran logística, arreu del país. En concret, seran 26 equips integrats per més de 500 infermeres i infermers i unes 150 persones amb tasques administratives.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va afirmar que “diumenge, si arriben les dosis de Pfizer-Biontech com es preveu, començarem a vacunar. A Catalunya ho tenim tot a punt i fa setmanes que ens estem preparant”. La previsió és de vacunar mig milió de persones en el primer trimestre: primer, residents i professionals de residències, així com sanitaris que estan en primer línia i persones amb gran dependència.

Però per Vergés, la vacuna no ens ha de fer relaxar. “Encara ens queden mesos d’esforç i, sobretot, de prendre màximes precaucions per Nadal i estar alerta. Sempre, sempre, sempre, els darrers quilòmetres són els més complicats, però cal cuidar-nos molt i seguir la regla bàsica de reduir la interacció social, perquè no anem bé”.

També es expressar en aquest sentit el coordinador de la unitat de seguiment de la COVID-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, qui va qualificar la situació de “delicada i de màxim risc”. No obstant això, Mendioroz ha matisat que diagnòstics diferits en dies anteriors podrien estarien dificultant l’interpretació total de les dades, de manera que el creixement real de determinats indicadors no seria tant elevat com l’esperat.  

Per la seva part, conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va advertir que tot i les bones notícies sobre l’arribada de la vacuna el dia 27 i que els índexs no són tan negatius com al principi es pensava “no ens podem relaxar, sinó tot el contrari, hem d’estar tots més a sobre per complir les mesures restrictives i seguir col·laborant perquè els índexs no pugin”.