Salut realitzarà aquesta setmana un cribratge intensiu de COVID-19 a La Jonquera

Roses realitzarà un cribratge massiu els dies 5 i 6 de maig

El cribratge s’ha programat per demà dijous, 10 desembre, i divendres dia 11 amb la finalitat de tallar les cadenes de transmissió 

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, aquesta setmana es durà a terme un cribratge intensiu al municipi de la Jonquera.

Les proves amb testos antigènics ràpids (TAR) es faran en dos dies, el dijous 10 i el divendres 11 de desembre, en l’horari i espai següents.

  • Horari: De 10h a 14h i de 15h a 19h.
  • Lloc:  Sala La Societat, (C/Major, 101)

Des del Departament de Salut s’ha decidit fer aquest cribratge a La Jonquera donada l’alta incidència que encara hi ha actualment en el municipi.  Aquesta última setmana el risc de rebrot se situa als 1.819,45 i s’han detectat 19 casos positius. Un 19,26% de les proves fetes (ja siguin Testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La setmana passada el risc de rebrot se situava als 3.814,76 i es van detectar 32 positius.  

Tallar les cadenes de contagis

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR).

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Aquests cribratges s’està organitzant amb la col·laboració dels Ajuntaments de la Jonquera, que col·labora en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública. Els cribratges comptaran també amb la col·laboració de voluntaris de Protecció Civil i agents cívics.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP).

Exit mobile version