Programa Reallotgem

Salvada una dona de morir ofegada en una platja de Roses

Salvada de morir ofegada en una platja de Roses
La dona ha estat traslladada a l'Hospital Josep Trueta de Girona

El personal del SEM ha aconseguit reanimar una dona que s’ofegava a la platja de Santa Margarida després d’aconseguir treure-li l’aigua dels pulmons  

Al voltant de les 12:30 hores d’aquest matí el 112 ha rebut una trucada avisant que hi havia una dona ofegada a la platja de Santa Margarida, a tocar a la bocana, tot juts a l’alçada de l’Hotel Victòria.

Testimonis dels fets han dit que la dona, de 77 anys, de nacionalitat espanyola i natural de Barcelona, s’havia ficat a l’aigua juntament amb el seu marit. De cop, la senyora s’ha empassat molta aigua de mar i el seu home l’ha tret de l’aigua, inconscient i amb símptomes d’ofegament.
Els membres dels servei de socorristes de platges han estat el que han trucat al 112 i practicat les primeres maniobres de reanimació fins l’arribada de l’ambulància i l’helicòpter del del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), quatre patrulles de la Policia Local, dos de Mosso i una de la Guàrdia Civil.

El personal de l’ambulància ha estat qui, després de practicar-li les maniobres de reanimació cardiopulmonar, ha aconseguit treure-li l’aigua dels pulmons, després del qual la dona ha recuperat la consciència.
Tot i això, els serveis mèdics de l’helicòpter del SEM que s’ha desplaçat fins a la platja de Santa Margarida han decidit portar-la a l’Hospital Josep Trueta de Girona per fer una exploració més exhaustiva del seu estat de salut.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Podeu consultar-les en el visor de platges de Protecció Civil http://interior.gencat.cat/estatplatges.

Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.

Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar la seva actuació ràpida. Si ens trobem malament cal dirigir-se al socorrista i evitar ficar-nos a l’aigua. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.